Šport > Nogomet
127 ogledov

Ronaldovi odvetniki tudi o Messiju

cristiano ronaldo EPA
Na obtožbe španskih tožilcev v zvezi z davčnimi kršitvami Cristiana Ronalda, ki naj bi državo oškodoval za 14,7 milijona evrov, se je odzval nogometašev odvetnik Lobo Xavier.

Predstavnik portugalskega nogometaša Lobo Xavier je obtožbe označil za nepravične, saj naj bi njegov klient vse dohodke prijavil v skladu z določili španske zakonodaje.

"Vse skupaj je veliko presenečenje ni Ronaldo je mnenja, da je to nepravično. V nobenem primeru ni šlo za pomanjkljivo prijavo dohodka. Dohodke je prijavil v skladu s kriteriji, ki pa očitno niso pogodu španskim oblastem. V zakonih ali pravilniku ni zapisano ničesar takšnega, po čemer naj bi nogometaš kršil pravila," je povedal Xavier in dodal, da sta primera Ronalda in Lionela Messija popolnoma neprimerljiva, saj je zvezdnik Real Madrid izključno sledil navodilom svojih svetovalcev.

"Messijev primer in primeri drugih igralcev, ki jih preiskujejo španske oblasti, so povsem drugačni, saj tisti igralci niso prijavili ničesar. Ronaldo je prijavil vse, za kar je mislil, da mora prijaviti," je dodal Xavier in pojasnil, da je postopek še vedno v predhodni fazi. "Tožilstvo se mora odločiti, ali bo nadaljevalo s procesom," je pristavil.

Ronaldo je o domnevnih davčnih nepravilnostih spregovoril pred finalno tekmo Lige prvakov, ko je dejal: "Zelo sem sproščen. Vem, da se bo vse razrešilo." V nedolžnost paradnega konja La Lige verjame tudi predsednik španskega prvenstva Javier Tebas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.