Šport > Nogomet
27 ogledov

Ronaldo si želi znižati kazen

cristiano ronaldo EPA
Cristiano Ronaldo je pripravljen sodelovati s sodiščem v Madridu.

Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo, ki mu davkarija očita, da je utajil 14,7 milijona evrov, je po poročanju medijev dejal, da bo manjkajoča sredstva v naslednjem tednu založil pri sodišču. Višina pologa je enaka tisti vsoti, ki mu jo kot davčno utajo očitajo pri pristojnih davčnih oblasteh.

S to odločitvijo želi Ronaldo, ki je v teh dneh z reprezentanco Portugalske na delu na pokalu konfederacij v Rusiji, doseči nekoliko mehkejšo kazen, je danes poročal športni časnik AS. Časnik je tudi omenil pogovor z Ronaldovim predstavnikom za javnost, ki je dejal: "To ne pomeni, da Cristiano priznava svojo krivdo, ampak je to le znak, da je pripravljen na sodelovanje."

Glede na prijavo državnega tožilstva, naj bi Portugalec med letoma 2011 in 2014 utajil davke. Zdaj se bo moral 31. julija zagovarjati pred pristojnim sodiščem, brez olajševalnih okoliščin 32-letnemu igralcu Reala grozi do sedem let zapora in denarna kazen v višini 28 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.