Šport > Nogomet
2662 ogledov

Že znana kazen za Ronalda zaradi odrivanja sodnika

cristiano ronaldo
Zvezdnik madridskega Reala Cristiano Ronaldo je zaradi rdečega kartona, ki ga je dobil na sinočnji tekmi španskega superpokala proti Barceloni, danes dobil kazen španske lige.

Disciplinski sodnik je največjemu zvezdniku madridskega Reala izrekel pet tekem prepovedi igranja, eno zaradi rdečega kartona, štiri pa zaradi nešportnega odrivanja sodnika De Burgosa Bengoetxee.

Cristiano Ronaldo je na tekmi, ki jo je na stadionu Camp Nou Real dobil s 3:1, v igro vstopil v drugem polčasu. V 80. minuti je zadel za 2:1, potem pa ob proslavljanju zadetka slekel dres in takrat dobil prvi rumeni karton. Nekaj minut pozneje je padel v kazenskem prostoru in po mnenju glavnega delilca pravice skušal izsiliti enajstmetrovko, sodnik mu je zaradi simuliranja prekrška zato pokazal še drugi rumeni karton in nato rdečega, Portugalec pa ga je pred odhodom z igrišča jezno odrinil.

Po pravilih španske lige takšno vedenje nogometašev lahko kaznujejo s prepovedjo med štirimi in 12 tekmami, običajna kazen je štiri tekme. Ronaldo bo tako ostal brez nastopa na povratni tekmi superpokala v sredo v Madridu, hladil pa se bo še na uvodnih štirih ligaških tekmah nove sezone proti Deportivu la Coruni, Valencii, Levanteju in Realu Sociedadu.
Komentarjev 2
  • Anton Slapnik 17:10 17.avgust 2017.

    recimo za kazen mora še enkrat spustiti seme v epruveto in oploditi eno x nadomestno fukarona daljavo - wifi....

  • Bosko Boki 20:17 14.avgust 2017.

    Edino pravilno, jaz bi mu dal 12 tekem prepovedi, za vzgled drugim da se sodnikov ne dotika.