Šport > Nogomet
315 ogledov

Real drugič zapored sezono odprl z evropsko lovoriko

Real Madrid Manchester United Skopje Filip II.
1/10
EPA
Real Madrid je drugič zapored osvojil evropski superpokal. Na stadionu Filip II. v Skopju je bil boljši od Manchester Uniteda (2:1).

Nogometaši madridskega Reala so četrtič v zgodovini osvojili evropski superpokal. Pred tem so ga dobili že v letih 2002, 2014 in 2016. Z zmago je Real hkrati postal prvi, ki mu je uspelo zaporedoma osvojiti to lovoriko po Milanu 1989 in 1990. 

Prav tako je postal edini s štirimi tovrstnimi lovorikami, več, po pet, jih imata Barcelona in Milan. Kot zanimivost velja omeniti, da je Realov trener Zinedine Zidane še naprej stoodstoten, kar zadeva evropski superpokal. Leta 1996 ga je osvojil z Juventusom, leta 2002 kot igralec z Realom, v letih 2016 in 2017 pa kot trener Reala.

Prvi polčas pripadel Realu

Real Madrid Manchester United Skopje Filip II. | Avtor: EPA EPA

Real je povedel v 24. minuti, ko je po podaji Danija Carvajala v kazenski prostor Casemiro (bil je v prepovedanem položaju, ki pa ga italijanski sodniki niso dosodili) iz prve matiral Davida de Geo. Prav Casemiro je bil tudi v prejšnjih minutah najbolj nevaren nogometaš na igrišču, v 16. minuti je s strelom z glavo iz bližine zadel prečko, dve minuti zatem pa je žogo s strelom od daleč poslal malo čez gol Manchester Uniteda, ki je bil v tem delu igre v podrejenem položaju. V 43. minuti je v kazenskem prostoru malce z desne sprožil še Karim Benzema, De Gea pa je žogo odbil.

Na drugi strani je United nekajkrat prišel do obetavnih protinapadov, ki pa so se večinoma klavrno končali. Edini strel v okvir vrat v prvem polčasu so Angleži sprožili tik pred iztekom, ko je po podaji Paula Pogbaja z glavo poskusil Lukaku, a žogo poslal v naročje Keylorja Navasa.

Lukaku vrage vrnil v igro

Real Madrid Manchester United Skopje Filip II. | Avtor: EPA EPA


V uvodu drugega polčasa je s približno 20 metrov močno sprožil Toni Kroos, Unitedov čuvaj mreže pa se je izkazal. Malce zatem je v kazenski prostor prodrl Marcelo, streljal, a je še pravočasno žogo v zunanji del mreže preusmeril eden branilcev Manchester Uniteda. Zato pa je že v 52. minuti Isco povišal vodstvo Reala, potem ko sta skupaj z Garethom Balom v kazenskem prostoru izigrala neprepričljivo Unitedovo obrambo, pri tem se je prvi znašel sam pred De Geo in ga premagal.

Nemanja Matić Tržnica Šport Matić uradno pri Manchester Unitedu

V 54. minuti so imeli lepo priložnost tudi rdeči vragi, ko je Pogba sprožil z glavo, Navas je žogo odbil do Lukakuja, ki pa jo je poslal čez gol. V 60. minuti je z desne strani kazenskega prostora močno sprožil Bale in zadel prečko. Bolj natančen pa je bil v 62. minuti Romelu Lukaku, ki je v mrežo pospravil odbito žogo po močnem strelu Nemanje Matića z 20 metrov. 

V 81. minuti je lepo priložnost zapravil Marcus Rashford, izenačenje je z dobrim posredovanjem preprečil Navas. V 82. minuti je priložnost za igro vendarle dobil tudi prvi zvezdnik Reala Cristiano Ronaldo. Njegov soigralec Marco Asensio je že v sodniškem dodatku prišel do nove priložnosti za Real, po podaji Lucasa Vázqueza je sprožil z dobrih desetih metrov, izvrstno pa je reagiral de Gea.

UEFA superpokal:

Real Madrid - Manchester United 2:1 (1:0)
Casemiro 24., Isco 52.; Lukaku 62.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.