Šport > Nogomet
452 ogledov

Rdeča vraga kršila protidopinška pravila

Phil Jones Daley Blind
Uefa je kaznovala Phila Jonesa in Daleyja Blinda zaradi kršitev protidopinških pravil. Igralcev ne sumijo dopinških zlorab, temveč sta kaznovana zaradi neprimernega odnosa do uradnikov, ki so nogometaša peljali na dopinški test po finalu Lige Evropa.

Kot poročajo tuji mediji, je Phil Jones žalil uradnika, ki je zahteval, da se angleški nogometaš udeleži protidopinškega testa po zmagi v finalu Lige Evropa 24. maja proti Ajaxu. Zaradi tega je dobil prepoved igranja na tekmi evropskega superpokala proti Realu Madridu prihodnji teden, prav tako pa bo moral izpustiti prvo tekmo v skupinskem delu Lige prvakov. Ob tem mu je Uefa naložila še plačilo 5000 evrov.

Zlatko Zahović Izbruh jeze Šport Zahoviću huda kazen s strani Uefe?

Daley Blind pa ni hotel na dopinški test, ker si je v Stockholmu želel praznovati zmago (2:0) s soigralci. Dobil je kazen v višini 5000 evrov.

Prav tako bo moral kazen plačati tudi Manchester United, in sicer 10.000 evrov. Klub je seznanjen z odločitvijo Uefe in ima tri dni, da se pritoži.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.