Šport > Nogomet
2594 ogledov

Bivši rdeči vrag in reprezentant prvič maševal

Philip Mulryne
1/2
Nekdanji nogometaš Philip Mulryne je bil posvečen za duhovnika.

Zdaj 39-letni Philip Mulryne je zaradi poškodb precej hitro sklenil svojo nogometno kariero, zaključil jo je leta 2008. Na svoji športni poti je bil v nižjih kategorijah soigralec Ryna Giggsa in Davida Beckhama pri Manchester Unitedu, za otoškega velikana je odigral eno člansko tekmo, kasneje pa je šest let branil barve Norwich Cityja, zaigral pa tudi za Cardiff City in Leyton Orient. V dresu severnoirske reprezentance je zbral 27 nastopov in tri zadetke. Na leto je zaslužil 600.000 funtov. A sledila je drastična sprememba življenjskega sloga.

Od leta 2009 se je pripravljal na duhovniški poklic, dve leti je študiral filozofijo na irskem kolidžu v Rimu, nato pa se je vrnil v domači Belfast, kjer je štiri leta obiskoval teološki študij. Izbral si je dominikanski duhovniški red, v tem mesecu je postal duhovnik. "Čutil sem neko praznino v svojem življenju. Zdaj je napočilo novo poglavje," je o svoji odločitvi dejal Mlryne. V duhovnika ga je posvetil nadškof  Joseph Augustine Di Noia, ki je za to priložnost pripotoval iz Rima.  

Philip Mulryne | Avtor: Profimedia Profimedia

"Tega preprosto ni mogoče ubesediti. Vsak poklic, še zlasti duhovništvo, te preprosto pokliče. To je včasih težko razložiti. Privlačnost in želja po tem je rastla v meni. Kot otrok in mladi mož sem si seveda želel predvsem postati nogometaš, to so bile moje sanje, ki sem jih lahko na srečo izpolnjeval 12, 13 let. Zdaj je prišel čas za novo poglavje in upam, da mi bodo vrline, vrednote in mišljenje iz nogometnega sveta pomagale kot duhovniku. Moja pot je bila nenavadna, a tudi blagoslavljena," je za BBC dejal novopečeni duhovnik.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.