Po sedmih letih razrešili uboj nadarjenega košarkarja

Foto: twitter Ljubo Jovanović
Po sedmih letih so prijeli domnevnega storilca.
Oglej si celoten članek

Črnogorska policija je po sedmih letih razrešila uboj obetavnega črnogorskega košarkarja Ljuba Jovanovića, ki je bil junija 2011 med ropom stavnice v mestu Cetinje ustreljen, poročajo črnogorski mediji.

Policija je kot glavnega osumljenca za uboj 24-letnega košarkarja, člana črnogorske B-reprezentance, obtožila Aleksandra Konatarja. Za pomočnika pri izvršitvi kaznivega dejanja je imenovala Nikolo Vuletića, ki se trenutno nahaja izven dosega črnogorskih oblasti, poročanje črnogorske televizije Vijesti povzema srbska tiskovna agencija Tanjug.

Umor se je zgodil 30. junija 2011, ko je oboroženi moški, po trditvah policije Konatar, izvedel rop stavnice v centru Cetinja, medtem ko je njegov domnevni pomočnik Vuletić stražil na vratih, poročajo TV Vijesti.

Jovanović naj bi po ugotovitvah policije bil naključna žrtev, saj se je v stavnico skupaj s kolegom zatekel pred dežjem. Ob izvedbi ropa naj bi se po ugotovitvah policije ropar ustrašil visokaraslega košarkarja, zato naj bi sprožil strel, ki je Jovanovića zadel v prsi po odboju. Roparja sta zatem s kraja zločina pobegnila z nekaj sto evri.

Policija je pri razreševanju kaznivega dejanja dolgo tavala v temi, zato je razpisala 20.000 evrov nagrade za informacije, ki bi privedla do izvršiteljev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.