Šport > Košarka
1582 ogledov

Po sedmih letih razrešili uboj nadarjenega košarkarja

Ljubo Jovanović twitter
Po sedmih letih so prijeli domnevnega storilca.

Črnogorska policija je po sedmih letih razrešila uboj obetavnega črnogorskega košarkarja Ljuba Jovanovića, ki je bil junija 2011 med ropom stavnice v mestu Cetinje ustreljen, poročajo črnogorski mediji.

Policija je kot glavnega osumljenca za uboj 24-letnega košarkarja, člana črnogorske B-reprezentance, obtožila Aleksandra Konatarja. Za pomočnika pri izvršitvi kaznivega dejanja je imenovala Nikolo Vuletića, ki se trenutno nahaja izven dosega črnogorskih oblasti, poročanje črnogorske televizije Vijesti povzema srbska tiskovna agencija Tanjug.

Umor se je zgodil 30. junija 2011, ko je oboroženi moški, po trditvah policije Konatar, izvedel rop stavnice v centru Cetinja, medtem ko je njegov domnevni pomočnik Vuletić stražil na vratih, poročajo TV Vijesti.

Jovanović naj bi po ugotovitvah policije bil naključna žrtev, saj se je v stavnico skupaj s kolegom zatekel pred dežjem. Ob izvedbi ropa naj bi se po ugotovitvah policije ropar ustrašil visokaraslega košarkarja, zato naj bi sprožil strel, ki je Jovanovića zadel v prsi po odboju. Roparja sta zatem s kraja zločina pobegnila z nekaj sto evri.

Policija je pri razreševanju kaznivega dejanja dolgo tavala v temi, zato je razpisala 20.000 evrov nagrade za informacije, ki bi privedla do izvršiteljev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.