Po slabem začetku sezone spremembe pri Ferrariju

Foto: Profimedia ferrari garaža mehaniki
Pri poskočnem konjičku so se hitro odzvali na slabše predstave.
Oglej si celoten članek

Dirkaško moštvo Ferrarija je po slabem začetku sezone v formuli 1 ustanovilo nov strokovni oddelek, ki bo zadolžen za izboljšanje zmogljivosti dirkalnika na vseh področjih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Iz vrst poskočnega konjička iz Maranella so sporočili, da bo novi oddelek vodil Enrico Cardile. Pri Ferrariju upajo, da bodo kadrovski premiki pripomogli k bolj učinkovitemu in ciljno usmerjenemu razvoju dirkalnika.

Šef moštva Mattia Binotto je v izjavi za javnost sporočil, da drugih kadrovskih sprememb kljub slabemu začetku sezone ne bo, tako da Enrico Gualtieri ostaja odgovoren za področje pogonskega agregata, Laurent Mekies ostaja športni direktor, Simone Resta pa bo še naprej skrbel za razvoj šasije.

Ups! Tako je Verstappen razbil bolid še pred začetkom dirke

Ferrari je sicer na prvi dirki sezone v Spielbergu nenadejano prišel do stopničk po zaslugi drugega mesta Monačana Charlesa Leclerca, sicer pa moštvo iz Maranella močno zaostaja za konkurenco. Na prvih treh dirkah sta Leclerc in štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel osvojila vsega 27 točk, medtem ko je vodilni Mercedes že pri 121 točkah v konstruktorskem seštevku.

Sezona F1 se bo z VN Velike Britanije nadaljevala 2. avgusta v Silverstonu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.