Šport > Moto športi
787 ogledov

Po slabem začetku sezone spremembe pri Ferrariju

ferrari garaža mehaniki Profimedia
Pri poskočnem konjičku so se hitro odzvali na slabše predstave.

Dirkaško moštvo Ferrarija je po slabem začetku sezone v formuli 1 ustanovilo nov strokovni oddelek, ki bo zadolžen za izboljšanje zmogljivosti dirkalnika na vseh področjih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Iz vrst poskočnega konjička iz Maranella so sporočili, da bo novi oddelek vodil Enrico Cardile. Pri Ferrariju upajo, da bodo kadrovski premiki pripomogli k bolj učinkovitemu in ciljno usmerjenemu razvoju dirkalnika.

Šef moštva Mattia Binotto je v izjavi za javnost sporočil, da drugih kadrovskih sprememb kljub slabemu začetku sezone ne bo, tako da Enrico Gualtieri ostaja odgovoren za področje pogonskega agregata, Laurent Mekies ostaja športni direktor, Simone Resta pa bo še naprej skrbel za razvoj šasije.

Max Verstappen Ups! Šport Tako je Verstappen razbil bolid še pred začetkom dirke

Ferrari je sicer na prvi dirki sezone v Spielbergu nenadejano prišel do stopničk po zaslugi drugega mesta Monačana Charlesa Leclerca, sicer pa moštvo iz Maranella močno zaostaja za konkurenco. Na prvih treh dirkah sta Leclerc in štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel osvojila vsega 27 točk, medtem ko je vodilni Mercedes že pri 121 točkah v konstruktorskem seštevku.

Sezona F1 se bo z VN Velike Britanije nadaljevala 2. avgusta v Silverstonu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice