Šport > Moto športi
1337 ogledov

"Ferrari bi moral Vettlu plačati, da ne dirka"

Sebastian Vettel
Nekdanji moštveni kolega Michaela Schumacherja ni skoparil s kritiko na račun Sebastiana Vettla.

Sebastian Vettel (Ferrari), štirikratni svetovni prvak z Red Bullom (2010-2013), bo po koncu letošnje sezone zapustil Ferrari, kjer mu v petih letih kljub navidezno sanjski združitvi ni uspelo ponoviti rezultatov, s katerimi je nekoč navduševal njegov rojak in mentor Michael Schumacher.

brawn schumacher Že to nedeljo Šport Schumacherjev rekord v nevarnosti

Vettel je za svojo usodo izvedel tik pred začetkom sezone, kar je močno načelo odnose v ekipi.

Prav tako je zanikal neuradne navedbe, da mu je Ferrari ponudil možnost enoletnega podaljšanja, za povrhu pa je vso odgovornost za razhod pripisal rdečim, čeprav so v Maranellu trdili, da je bila odločitev obojestranska.

sebastian vettel Bodoči delodajalec? Šport Vettel že v pogovorih za prestop v novo ekipo

eddie irvine | Avtor: Profimedias Profimedias
Vettel je torej v sezono krenil z zavedanjem, da je to njegova zadnja pri Ferrariju. Če temu dodamo še neposrečen komplet, ki so ga rdeči pripravili za letos, so možnosti za odmeven rezultat zelo majhne.

V to je prepričan tudi nekdanji dirkač Ferrarija Eddie Irvine (1996-1999), ki meni, da bi mora a njegova nekdanja ekipa ob Charlesa Leclerca posaditi drugega, po možnosti mladega dirkača, četudi bi morali potemtakem izplačati Vettla.

"Pri Ferrariju je vedno največji pritisk. Že tako so bili v nezavidljivem položaju, zdaj pa se je še bolj zapletlo, saj so obtičali z dirkačem, ki ve, da bo ob koncu sezone dobil nogo. Pripadnosti ni več. Leclerc je njihova prva violina, kar je otežilo dinamiko znotraj ekipe. Jaz bi Vettla izplačal in se ga znebil že letos, namesto njega pa bi pripeljal mladega dirkača. Verjetno ne želijo plačati toliko denarja nekomu, da bi sedel križem rok. Tega ne vem. Vem pa, da je Vettlova prisotnost destruktivna za moštvo" je prepričan nekdanji "playboy" formule 1.

Dotaknil se je tudi trčenja obeh Ferrarijev v prvem krogu VN Štajerske. "Vettlov problem je v tem, da dela preveč napak. To sem že večkrat dejal. Čeprav je bila krivda na strani Leclerca, mu je Vettel pustil preveč prostora. Ko je Leclerc zapeljal na notranjo stran, je Vettel moral zaviti, ker je imel dirkalnike na levi, a je pred tem pustil preveč prostora, s čimer je Leclerca potegnil noter. Zagotovo je bil kriv Leclerc, vendar bi Vettlu pripsal vsaj pet odsotkov krivde," je sklenil Irec.

Po dveh dirkah Šport Blamaža Ferrarija močno odmeva: "Konec za letos"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.