Šport > Moto športi
2076 ogledov

Blamaža Ferrarija močno odmeva: "Konec za letos"

Reševalni pas/Twitter Trk Ferrarijev s perspektive Kimija Räikkönena.
Druga dirka nove sezone formule 1 za VN Štajerske se je končala z dvojno ničlo Ferrarija.

Dirkača poskočnega konjička sta poskrbela za katastrofalen uvod v drugo dirko sezone.

Lewis Hamilton VN Štajerske F1 Šport Prevlada Mercedesa, trk Ferrarijev

Charles Leclerc (11. v kvalifikacijah) je v tretjem ovinku poskušal s prehitevanjem po notranji strani, a mu je zmanjkalo prostora, zato se je znašel na robniku, od koder ga je nato odbilo v moštvenega kolega Sebastiana Vettla (10. v kvalifikacijah).

VN Štajerske stopničke roboti Video Šport Kaj za vraga je to? Domiselna in rahlo srhljiva novost v F1 ...

Za Nemca je bilo dirke konec, saj mu je Leclerc zmaličil zadnje krilce. Monačan je sicer poskušal nadaljevati, a je zaradi težav s podvozjem odstopil v petem krogu. Še preden sta stopila pred novinarje, sta se trku pogovorila na štiri oči.

"Povedal mi je, da je storil napako. Zame je zadeva končana. Ne držim zamer. Težko je za oba, saj bi na dirki dobili odgovore na nekatera vprašanja," je povedal štirikratni svetovni prvak, Leclerc pa je dodal: "Razočaran sem nad sabo. Žal mi je, a to ni dovolj. Seb ni nič naredil narobe. Razočaral sem ekipo."

Lewis Hamilton F1 Šport Dež krojil razplet v Spielbergu, nov polom Ferrarija

 

Nesrečo so pod drobnogled vzeli tudi komisarji, a se za sankcije niso odločili. Po besedah direktorja dirke Michaela Masija je k temu pripomoglo tudi dejstvo, da sta bila v trčenje vpletena moštvena kolega.

Splošno je namreč znano, da so komisarji v takšnih primerih nekoliko bolj prizanesljivi.

Bodo vrgli puško v koruzo?

Ferrari kljub drugemu mestu Leclerca na prvi dirki letos ni pokazal forme, s katero bi se lahko zoperstavil Mercedesu. Ob napakah, kakršni smo bili priča v nedeljo, pa so njihove možnosti praktično nične.

"Ta konec tedna so se razblinili vsi dvomi, ali se je Ferrari sposoben vmešati v boj za naslov svetovnega prvaka. Sezona je kratka, zaostanek Ferrarija na suhi in mokri stezi pa je prevelik. Ne preostane jim drugega, kot da se osredotočijo na naslednjo sezono," je prepričan nekdanji dirkač, danes pa strokovni komentator David Coulthard.

Racing Point F1 Šport Po dirki uradna pritožba na "roza Mercedes"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.