Šport > Nogomet
244 ogledov

Spor zvezdnikov: Jaz sem formula 1, ti si gokart

karim benzema EPA
Svoj 'piskerček' je pristavil še član Barcelone.

Ob pomanjkanju športnih novic je v nogometnih krogih zelo odmeval spor med nekdanjim francoskim reprezentantom Karimom Benzemajem in sedanjim članom galskih petelinom Olivierom Giroudom.

Napadalec madridskega Reala, ki je bil pred petimi leti vržen iz izbrane vrste, ker je soigralca Mathieuja Valbueno izsiljeval z video posnetkom v katerem je imel ta spolni odnos, je zdaj dejal, naj ga ne primerjajo z Giroudom. "Ne primerjajte formule 1 s kartingom. In s tem sem še vljuden... Vem, da sem jaz formula 1," je sporočil Benzema.

Nogometaš, ki je zasedel njegovo mesto v napadu francoske reprezentance, ga je zbodel nazaj: "Nekateri pravijo, da ne moreš primerjati formule 1 in kartinga, jaz pa bom dejal le, da sem svetovni prvak, kar ni slabo za nekoga iz kartinga." Giroud je odigral 97 tekem za Francijo in dosegel 39 zadetkov, Benzema pa je zbral 16 nastopov in 12 golov manj.

V spor se je kot zadnji vključil Antoine Griezmann, najboljši igralec in strelec francoske reprezentance na poti do lovorike na SP 2018. "Rad imam Olivierja, je izjemen nogometaš, ki si zasluži vse pohvale. Bil je eden od ključnih igralcev za naslov. To pove vse o tem, kakšen igralec je," je dejal član Barcelone.

Olivier Giroud | Avtor: Epa Epa

 

Girouda so sicer nekateri zasmehovali, ker na SP ni dosegel zadetka, večina strokovnjakov pa se s tem ni strinjala ter je izpostavila njegovo borbeno igro po celotnem terenu, podaje in odpiranje prostora za soigralce, kar sta s pridom izkoriščala Griezmann in Kylian Mbappe.

Giroud je sicer v povprečju dosegal 0,4 zadetka na dvoboj v dresz Francije, Benzemajev učinek znaša 0,33 na tekmo. 'Voznik karta' je celo tretji najboljši strelec v zgodovini dvakratnih svetovnih prvakov, pred njim sta le velikana Michel Platinini (41 golov) in Thierry Henry (51).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice