Šport > Moto športi
849 ogledov

Dva pozitivna testa v formuli 1

Avstralija formula 1 Epa
Opravili so skoraj 5000 testov.

Formula 1 je objavila, da sta bili s koronavirusom okuženi dve osebi, ki pa se nista udeležili zadnje dirke v Spielbergu. Med 10. in 16. julijem so v karavani najprestižnejšega avtomobilističnega športa sicer opravili 4992 testov, dva sta bila pozitivna.

"Okuženi osebi sta bili umaknjeni iz operativnega dela in sta izolirani. Vsi njuni bližnji kontakti so najdeni in so prav tako v izolaciji," so objavili na twitterju F1. Imena in podrobnosti ostajajo skrivnost.

V petek so se na stezi Hungaroring sicer začeli treningi za Veliko nagrado Madžarske. Na prvem je bil najhitrejši Lewis Hamilton (Mercedes) pred moštvenim kolegom in vodilnim v svetovnem prevenstvu Valtterijem Bottasom,  na drugem, ki je potekal na mokri stezi, pa je najboljši čas zabeležil Sebastian Vettel (Ferrari). Še enkrat je bil drugi Bottas. Hamilton in še šesterica drugih dirkačev ni zabeležila hitrega kroga.

Letošnja sezona v formuli 1 se je zavoljo pandemije novega koronavirusa sicer začela šele 5. julija v Spielbergu, štiri mesece po predvidenem začetku v Melbournu. Dirko v Avstraliji so odpovedali tik pred začetkom zaradi pozitivnih testov v ekipi McLaren. Za zdaj je načrtovanih osem preizkušenj, prav vse dirke pa potekajo pod strogimi zdravstvenimi in varnostnimi ukrepi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice