Po Slovencih svojega junaka pričakali še Ekvadorci

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Ekvadorski kolesar Richard Carapaz, zmagovalec letošnje dirke po Italiji, se je teden po zmagi na Giru vrnil v domovino.
Oglej si celoten članek

Na letališču v Quitu so drugega južnoameriškega zmagovalca italijanske pentlje Richarda Carapaza pozdravili številni rojaki, med katerimi so bili tudi žena in njegova dva otroka. Večina navdušencev je nosila rožnata oblačila.

Seznam Znana Rogličeva usoda na Touru

Carapaz, ki so ga že lani v Ekvadorju zaradi četrtega mesta na Giru razglasili za športnika leta, letos pa je dobil vzdevek "lokomotiva", je v Quito dopotoval iz Madrida, na letališču ga je pričakala mavrica, ki so jo ustvarile črpalke požarnih motorjev.

Po pristanku je vstopil v dvonadstropni avtobus, ki ga je posebej za sprejem predelala njegova ekipa Movistar, in ob vožnji navdušeno pozdravljal množico navijačev in razkazoval pokal.

Carapaza, ki je v skupnem seštevku ugnal Italijana Vincenza Nibalija in Slovenca Primoža Rogliča, ga je nekaj deset amaterskih kolesarjev in številni avtomobili, pozdravila ga je tudi častna straža.

Zagorje ob Savi Ob sprejemu posebna priznanja in nagrade za našega junaka Gira

Poseben program proslave največjega ekvadorskega športnega dosežka bo trajal kar tri dni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.