Po Slovencih tudi Srbi zaustavili Norvežane

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Iz slovenske skupine napreduje Srbija, izpadla je Švedska.
Oglej si celoten članek

Po tekmah zadnjega kroga v Ligi narodov so znane vse reprezentance, ki so napredovale v višjo ligo ali pa izpadle v nižjo. V slovenski skupini 4 lige B je na koncu v višji razred napredovala Srbija, izpadla pa je Švedska. Srbi so z 2:0 v Oslu premagali Norvežane, Slovenci pa igrali 1:1 s Švedi.

Pred današnjima zadnjima obračunoma, v Oslu sta se merila Norveška in Srbija, v Solni pa Švedska in Slovenija, je bilo jasno, da oba dvoboja neposredno odločata bodisi o napredovanju ali izpadu. V prednosti so bili v dvoboju za napredovanje Norvežani, ki bi jim za končno prvo mesto zadoščal neodločen izid, ter Slovenci, ki bi se prav tako rešili že s točko. Na drugi strani sta za Srbijo in Švedsko šteli le zmagi.

Na koncu se je razpletlo po srbskih in slovenskih notah. V Solni so povedli Slovenci po natančnem strelu Benjamina Šeška v 28. minuti. Po še nekaj zapravljenih priložnostih Slovencev je tik pred koncem prvega dela izenačil Emil Forsberg. V drugem polčasu so Švedi močno pritiskali, Slovenci so se večinoma branili, a so zdržali do konca in obstali v tem kakovostnem razredu.

Na Norveškem pa so se Erling Haaland in soigralci spopadli z zelo motiviranimi Srbi. Po začetni premoči domačih in nevarni akciji Haalanada v prvi minuti so gostje vzpostavili ravnotežje in nato po uigrani kombinaciji povedli z zadetkom Dušana Vlahovića v 42. minuti. Srbija je v drugem polčasu še bolj stopila na plin, sad tega pa je bil še drugi zadetek Srbov, zabil ga je Aleksandar Mitrović v 54. minuti, tega zaostanka pa Norveška ni več zmogla nadoknaditi.

Foto: Profimedia Aleksandar Mitrović

Liga Narodov, liga B, skupina 4:

Švedska : Slovenija  1:1 (1:1)
Norveška : Srbija  0:2 (0:1)

Lestvica:
1. Srbija             6  4  1  1 13:5  13
2. Norveška           6  3  1  2  7:7  10
3. Slovenija          6  1  3  2  6:10  6
4. Švedska            6  1  1  4  7:11  4
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.