Šport > Nogomet
579 ogledov

Po Slovencih tudi Srbi zaustavili Norvežane

Aleksandar Mitrović Profimedia
Iz slovenske skupine napreduje Srbija, izpadla je Švedska.

Po tekmah zadnjega kroga v Ligi narodov so znane vse reprezentance, ki so napredovale v višjo ligo ali pa izpadle v nižjo. V slovenski skupini 4 lige B je na koncu v višji razred napredovala Srbija, izpadla pa je Švedska. Srbi so z 2:0 v Oslu premagali Norvežane, Slovenci pa igrali 1:1 s Švedi.

Pred današnjima zadnjima obračunoma, v Oslu sta se merila Norveška in Srbija, v Solni pa Švedska in Slovenija, je bilo jasno, da oba dvoboja neposredno odločata bodisi o napredovanju ali izpadu. V prednosti so bili v dvoboju za napredovanje Norvežani, ki bi jim za končno prvo mesto zadoščal neodločen izid, ter Slovenci, ki bi se prav tako rešili že s točko. Na drugi strani sta za Srbijo in Švedsko šteli le zmagi.

Na koncu se je razpletlo po srbskih in slovenskih notah. V Solni so povedli Slovenci po natančnem strelu Benjamina Šeška v 28. minuti. Po še nekaj zapravljenih priložnostih Slovencev je tik pred koncem prvega dela izenačil Emil Forsberg. V drugem polčasu so Švedi močno pritiskali, Slovenci so se večinoma branili, a so zdržali do konca in obstali v tem kakovostnem razredu.

Na Norveškem pa so se Erling Haaland in soigralci spopadli z zelo motiviranimi Srbi. Po začetni premoči domačih in nevarni akciji Haalanada v prvi minuti so gostje vzpostavili ravnotežje in nato po uigrani kombinaciji povedli z zadetkom Dušana Vlahovića v 42. minuti. Srbija je v drugem polčasu še bolj stopila na plin, sad tega pa je bil še drugi zadetek Srbov, zabil ga je Aleksandar Mitrović v 54. minuti, tega zaostanka pa Norveška ni več zmogla nadoknaditi.

Aleksandar Mitrović | Avtor: Profimedia Profimedia

Liga Narodov, liga B, skupina 4:

Švedska : Slovenija  1:1 (1:1)
Norveška : Srbija  0:2 (0:1)

Lestvica:
1. Srbija             6  4  1  1 13:5  13
2. Norveška           6  3  1  2  7:7  10
3. Slovenija          6  1  3  2  6:10  6
4. Švedska            6  1  1  4  7:11  4
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice