Šport > Nogomet
7941 ogledov

Devetnajstletnik z izjemnim golom potopil Norveško

Benjamin Šeško Profimedia
Vodilna ekipa skupine je klonila v Stožicah.

Slovenska izbrana vrsta je v razprodanih Stožicah premagala favorizirano Norveško, ki je doživela prvi poraz v tokratni izvedbi Lige narodov. Norvežani na petih tekmah kot edine niso premagali prav Slovence, ki so že na gostovanju iztržili točko. Na preostalih treh dvobojih so Martin Ødegaard, Erling Haaland in kolegi dvakrat premagali Švede in enkrat Srbe.

Tokrat so Slovenci že v prvem polčasu bili enakovreden tekmec Skandinavcem, ki so sicer zatresli mrežo, a je bil zadetek razveljavljen zaradi prekrška. Norvežani so grozili predvsem iz prekinitev, njihovo vodstvo pa je z dobrimi posredovanji preprečil tudi izjemni Jan Oblak.

A tudi ta je bil nemočen na začetku drugih 45 minut, ko je napako pri podaji v svojem šestnajstercu storil Žan Karničnik, do žoge pa je po podaji Mohameda Elyounoussija prišel Haaland in jo poslal mimo nemočnega Oblaka. 

Slovenci so po zaostanku prevzeli pobudo, izenačili pa 69. minuti, ko je po levi strani norveški obrambi pobegnil mladi Benjamin Šeško in z močno podajo pred golom našel Andraža Šporarja, ki je okroglo usnje poslal v mrežo.

Izjemno borbeni Slovenci se niso zadovoljili z remijem, še naprej so napadali, nato pa je znova zablestel 19-letni Šeško in z izjemnim strelom od daleč zadel spodnji desni kot norveških vrat. Napadalec Red Bull Salzburga je sprejel žogo, si jo umiril s kolenom, nato pa takoj z volejem sprožil z več kot 25 metrov in dosegel svoj tretji reprezentančni zadetek v 14. nastopu.

Norvežani so nato lovili točko, Slovenci pa so se osredotočili na obrambo. In uspeli zdržati do konca.

Benjamin Šeško Evrogol Šport Tako so se ljubitelji nogometa odzvali na Šeškov zadetek

Liga narodov, liga B, skupina 4:

Slovenija : Norveška  2:1 (0:0)
Šporar 69., Šeško 81.; Haaland 47.

Komentarjev 5
  • nada4 08:06 25.september 2022.

    Raje berem o nogometu kot pa o slovenski pokvarjeni politiki.

  • nada4 08:04 25.september 2022.

    Raje poslušam in berem o nogometu kot slovenski skorumpirani in pokvarjeni politiki.

  • malarin 05:50 25.september 2022.

    Le kdo so ti Sovenci . . .

Sorodne novice