Šport > Nogomet
211 ogledov

Kek: Sprovocirati želimo polne tribune

Jaka Bijol Profimedia
Matjaž Kek je poudaril, da je izhodišče pred sobotno tekmo z Norveško dobro, da pa Slovence čaka dvoboj z najbolj kompaktno zasedbo skupine 4 v ligi B.

Slovenski selektor Matjaž Kek je novinarsko konferenco začel z upanjem, da bo dvoboj z Norvežani pred polnimi tribunami pravi spektakel. "Izhodišče je dobro, mi vemo, kakšen tekmec prihaja v Stožice. Podcenjujoče bi bilo govoriti le o Erlingu Hålandu in izpustiti Maritna Ødegaarda, Alexandra Sørlotha in druge, ker je to najbolj kompaktna zasedba v naši skupini, kar kaže že lestvica," je dejal Kek.

"Mi se po eni strani pripravljamo nanje, tudi pred kratkim smo igrali proti njim, a bolj razmišljamo o naši igri, naši kakovosti, o napakah, ki jih mora biti čim manj, o agresivnosti ... Torej o vsem tistem, s čimer bi lahko sprovocirali tribune, ki bodo končno polne," je dodal selektor, ki je dejal, da s poškodbami ni posebnih težav, igral bo tudi kapetan Jan Oblak, ki je v zadnjem času izpustil nekaj treningov in tekem.

Kek je pojasnil, da so se tudi tokrat pogovarjali o nihanjih, ki so, kot je večkrat poudaril, prevelika tako znotraj posamične tekme kot med tekmami. "Za tekmeca, kot je Norveška, potrebuješ kontinuiteto tako ekipe kot posameznika, v to je bilo usmerjeno naše delo ta teden," je poudaril in nadaljeval, da ni težav s prizadevnostjo, da je vzdušje dobro, da so delali dobro, da obstaja želja po dobri igri in izidu, a "vse na koncu pokaže igrišče".

David Brekalo | Avtor: Profimedia Profimedia

"Mi si želimo dober rezultat in to je naš cilj," je pripomnil Kek, ki je znova zavrnil namigovanja s Hrvaške o "predčasnem" slovesu od selektorskega stolčka, in dejal, da ima pogodbo do leta 2024.

O podobnih željah kot selektor je spregovoril tudi branilec Jaka Bijol, ki ga čaka zahtevna naloga ob čuvanju Hålanda in druščine. "Pričakovanja so enaka kot pred vsako tekmo, torej da damo svoj maksimum in iztržimo dober izid. Moramo biti pravi, vzdušje bo že takšno in se vsi veselimo te tekme."

Slovenska vrsta je po štirih krogih v skupini B4 na zadnjem mestu. Doslej je zbrala dve točki, eno več ima Švedska, Srbija je pri sedmih, vodilna Norveška pa pri desetih. Prvo mesto vodi v ligo A, zadnje pa v ligo C.

Slovenija se je z Norveško nazadnje merila junija in v Oslu igrala 0:0, sicer pa je pred tem z njo na devetih tekmah iztržila eno zmago, dva remija in šest porazov.

Druga zmaga v bojih z Norveško bi pomenila lep korak k odločilni zadnji tekmi na Švedskem. "Imamo igralce, ki so v dobri formi, jasno pa je, da po delih ne bo šlo. Kompaktni moramo biti kot ekipa, posameznik tu ni pomemben. To pa je verjetno vodilo tudi norveške reprezentance," je še povedal Kek.

Komentarjev 1
  • Ender3 14:30 24.september 2022.

    Dajmo raje sprovocirat, da Keka in njege kekce bojkotirajo. Nobene koristi ni od njih delajo, samo sramoto državi in državljanom.

Sorodne novice