Šport > Nogomet
1010 ogledov

Neverjetno, kaj je Šešku uspelo že po 17 sekundah velikega derbija

Benjamin Šeško Twitter/Red Bull Salzburg
Šeško je bil strelec edinega zadetka svojega Red Bulla na derbiju z dunajskim Rapidom, ki se je končal z rezultatom 1:1.

V Avstriji je bila minula nedelja v znamenju nogometa, saj sta se v 9. krogu tamkajšnje Bundeslige spopadla dva najmočenjša avstrijska kluba minulega desetletja, Red Bull Salzburg in Rapid Dunaj.

Na Red Bull Areni pred več kot 15.000 gledalci je vloga enega izmed junkaov pripadla slovenskemu nogometnemu dragulju Benjaminu Šešku, ki je že po vsega 17 sekundah tekme popeljal domačo ekipo v vodstvo z 1:0.

Zelo pomembno vlogo pri Šeškovem četrtem letošnjem prvenstvenem zadetku je odigral hrvaški nogometaš Luka Sučić, ki je Šeška zaposlil z odlično podajo s svoje polovice, mladi Radečan pa je bil zanesljiv, ko se je znašel iz oči v oči z nasprotnim vratarjem Niklasom Hedlom.

Vodstvo vodilne ekipe lige pa ni dolgo trajalo, saj je v 21. minuti izid na 1:1 poravnal Leopold Querfeld. Salzburg je do konca tekme sicer še enkrat zatresel nasprotnikovo mrežo, a je bil zadetek hrvaškega napadalca Roka Šimića razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

Red Bull je bil sicer prepričljivo boljši izmed tekmecev, a je tudi z zgolj neodločenim izidom obdržal prvo mesto na lestvici. Na devetih tekmah je zbral sedem zmag, neodoločen izid in poraz ter z 22 osvojenimi točkami vodi za štiri točke pred LASK Linzem in Sturm Gradcem. Ostale ekipe zaostajajo že vsaj deset točk, medtem ko Rapid z enajstimi točkami zaseda osmo mesto, a ima tudi tekmo manj od konkurence ter vsega eno točko manj od četrtouvrščene ekipe.

Benjamin Šeško Uradno Šport Klub potrdil prihod Šeška, gre za rekord pri prestopih Slovencev
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice