Šport > Nogomet
2536 ogledov

Izjemni Šeško potopil Liverpool, navdušil splet in si dvignil ceno

Benjamin Šeško Profimedia
Slovenski reprezentančni napadalec najboljši posameznik dvoboja proti Liverpoolu..

V prijateljski tekmi sta se pomerila Red Bull Salzburg in Liverpool, tekma pa se je končala z zmago avstrijskega kluba. Edini zadetek na dvoboju je dosegel mladi slovenski napadalec Benjamin Šeško. 

Ta je odigral le prvi polčas, ob tem pa vseskozi povzročal preglavice angleški obrambi. V 31. minuti se je na sredini igrišča zlahka prebil mimo francoskega reprezentanta Ibrahima Konateja, odigral dvojno podajo z Noahom Okaforjem in prišel neoviran pred gostujočega vratarja. Slednji je bil nemočen. "Led v žilah," so ob zadetku 19-letnega Slovenca zapisali na twitter računu njegovega kluba.

Nogometaš iz Radeč, ki je sredi junija s svojim drugim reprezentančnim golom poskrbel za točko proti Srbiji (2:2) v Ligi narodov, je v izjemni formi. Na pripravljalnih tekmah je pred tokratnim obračunom v polno nameril še dvakrat proti Legiji iz Varšave (3:2), zatresel pa je tudi mrežo Ajaxa (2:3). Sledila je še prvenstvena tekma z dunajsko Austrijo, ki jo je Red Bull Salzburg dobil s 3:0, Šeško je zbral gol in podajo.

Benjamin Šeško, Elvis Bašanović Mladi Slovenec Šport Takšen talent morda enkrat na 20 let: "Mnogi ga primerjajo s Hålandom"

Proti Liverpoolu je sicer navdušil še z nekaj potezami, njegovo predstavo pa so pozorno spremljali tudi navijači Newcastla in Manchetser Uniteda, klubov, ki se v zadnjem času omenjata kot resna snubca slovenskega nogometaša.

Pri slednjem so številni navijači mnenja, da bi se rdeči vragi morali znebiti nezadovoljnega Cristiana Ronalda in kot zamenjavo za slovitega Portugalca pripeljati prav mladega Slovenca. "Reds premagani v prijateljski tekmi po impresivni predstavi tarče Manchester Uniteda Šeška," so zapisali tudi pri tabloidu The Sun.

Pri Red Bull Salzburgu v tej sezoni sicer ne nameravajo prodati slovenskega napadalca. Ta si s predstavami močno dviguje ceno. Na twitterju avstrijskega kluba so se pred časom pošalili, da so pripravljeni Šeška prodati Unitedu za 300 milijonov in hkrati v zameno prejeti še Bruna Fernandesa, zdaj pa so 'ceno' še navili na bilijon in poleg Bruna zahtevali še Freda.

Komentarjev 1
Sorodne novice