Šport > Nogomet
1161 ogledov

Slovenski biser zablestel v polnem sijaju

Benjamin Šeško Brøndby RB Salzburg Reševalni pas/Twitter
Znani so vsi udeleženci glavnega dela letošnje izvedbe Lige prvakov.

RB Salzburg z Benjaminom Šeškom v prvi postavi se je na račun danskega Brøndbyja uvrstil v skupinski del elitnega evropskega tekmovanja. Po zmagi doma z 2:1 so avstrijski šampioni v gosteh ponovili vajo (1:2).

Šeško je v četrti minuti izjemno sprejel dolgo podajo in z lepim zaključkom "rdeče bike" popeljal v vodstvo. V deseti minuti je 18-letni Slovenec prispeval še asistenco za zadetek Brendena Aaronsona.

Brøndby je v drugem polčasu znižal zaostanek, zadel je Andreas Maxsø. A več Dancem ni uspelo in Šeško, ki je na igrišču ostal do 71. minute, bo s kolegi igral v Ligi prvakov.

Matheus Cunha Atlético Madrid Tržnica Šport Jan Oblak pozdravil zvezdniško okrepitev

Dinamo Zagreb Šerif Tiraspol | Avtor: Epa Epa

V Zagrebu je Dinamo lovil zaostanek 3:0 s prve tekme proti moldavskemu Šerifu. Moštvo iz Tiraspola, brez Lovra Bizjaka v postavi, na Hrvaškem ni imelo večjih težav in je iztržilo remi (0:0).

Obračun med doneškim Šahtarjem in AS Monacom ni bil odločen po rednem delu. Ukrajinci so na Azurni obali zmagali z 0:1, po devetdesetih minutah povratne tekme pa so "knezi" prišli do izida 1:2 in izsilili podaljške. V njej je lastno mrežo nesrečno zatresel kapetan Monaca Ruben Aguilar in "rudarji" so se veselili napredovanja.

Miha Blažič Znani še trije člani Šport Slovenski reprezentant ostal brez Lige prvakov

V torek se Miha Blažič s Ferencvárosem ni uspel prebiti naprej. V zadnjem krogu kvalifikacij je namreč madžarske prvake izločil švicarski Young Boys s skupnim rezultatom 6:4. 

Švedski Malmö je s skupnim izidom 3:2 izločil bolgarski Ludogorec, ta je v drugem krogu ugnal slovenske prvake - soboško Muro. 

Lizbonska Benfica je bila kljub igralcu manj v večjem delu povratnega srečanja proti nizozemskemu PSV po obračunu brez golov v skupnem seštevku boljša z 2:1.

Play-off za Ligo prvakov (povratne tekme):

Brøndby - RB SALZBURG 1:2 (0:2)  /1:2/
Dinamo Zagreb - ŠERIF TIRASPOL 0:0 (0:0)  /0:3/
ŠAHTAR DONECK - AS Monaco 2:2* (1:2; 0:2)  /1:0/
Ferencváros - YOUNG BOYS 2:3 (2:1)  /2:3/
Ludogorec - MALMÖ 2:1 (1:1)  /0:2/
PSV Eindhoven - BENFICA 0:0 (0:0)  /1:2/

* - po podaljšku
/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - napredovali v skupinski del

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice