Šport > Nogomet
229 ogledov

Slovenski reprezentant ostal brez Lige prvakov

Miha Blažič Epa
Blažičev Ferencvaros je ostal brez lige prvakov.

Slovenski nogometaš Miha Blažič se ni uspel prebiti v skupinski del lige prvakov kot član madžarskega Ferencvarosa. V zadnjem krogu kvalifikacij je namreč madžarske prvake izločil švicarski Young Boys. V ligo prvakov sta napredovala še švedski Malmö in portugalska Benfica.

Blažičev Ferencvaros je na prvi tekmi proti švicarskim prvakom prejšnjo sredo izgubil z 2:3, na domačem stadionu pa je imel ob polčasu prednost 2:1. Toda zadetek Christiana Fassnachta v 56. minuti je tehtnico znova nagnil na stran Švicarjev, rdeči karton Aissa Laidounija pa je Madžarom dodatno otežil pot do zmage. V izdihljajih tekme je končni izid 3:2 v korist Young Boys postavil Felix Mambimbi.

Blažič je za Ferencvaros odigral celotno tekmo, kot uteho pa reprezentančnemu branilcu, ki se je znašel tudi na zadnjem seznamu selektorja Matjaža Keka, ostaja nastop v evropski ligi.

Na preostalih današnjih tekmah je Malmö kljub današnjem porazu z 1:2 s skupnim izidom 3:2 izločil bolgarski Ludogorec, ki je v drugem krogu kvalifikacij izločil slovenskega prvaka Muro. Benfica je bila kljub igralcu manj v večjem delu obračuna proti nizozemskemu PSV po obračunu brez golov v skupnem seštevku boljša z 2:1.

V sredo bodo še obračuni Broendby - Salzburg (Benjamin Šeško), Dinamo Zagreb - Šerif Tiraspol (Lovro Bizjak) in Šahtar Donjeck - Monaco. Salzburg je prvo tekmo dobil z 2:1, Šerif s 3:0, Šahtar pa je v kneževini slavil z 1:0.

Žreb skupinskega dela lige prvakov bo v četrtek ob 18. uri, za evropsko in konferenčno ligo pa v petek ob 12. uri oz. ob 13.30.

* Izidi:
- torek, 24.avgust:                                      prve tekme
PSV - *Benfica                        0:0 (0:0)             1:2
Ludogorec - *Malmö                    2:1 (1:1)             0:2
Ferencvaros - *Young Boys             2:3 (2:1)             2:3
(Miha Blažič je odigral celo tekmo za Ferencvaros)

- sreda, 25. avgust:
21.00 Šahtar Donjeck - Monaco                               1:0
21.00 Broendby - Salzburg                                   1:2
21.00 Dinamo Zagreb - Šerif Tiraspol                        0:3
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.