Šport > Nogomet
110 ogledov

Blažič z minimalnim zaostankom

Young Boys Ferencvaros Epa
Za nogometnimi klubi so prve tekme četrtega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov.

Dva od treh slovensko obarvanih moštev, Salzburg in Šerif Tiraspol, sta si pred povratnim dvobojem priigrala prednost, medtem ko je Ferencvaros prvo srečanje zadnjega kroga kvalifikacij tesno izgubil.

Švicarski Young Boys so na domačem terenu Ferencvaros Mihe Blažiča, ki je povedel z 1:0, odpravili s 3:2. Za Madžare je obakrat zadel Franck Boli. Blažič, ki je v 69. minuti zaradi storjenega prekrška prejel rumeni karton, je odigral celotno srečanje.

RB Salzburg Benjamina Šeška, ki je bil v torek precej aktiven, preden je v 77. minuti zapustil igrišče, je Broendby ugnal z 2:1, potem ko so gostje z Danske povedli že v 4. minuti. Zmago je Avstrijcem v 90. minuti zagotovil Brenden Aaronson.

Fazanerija Murska Sobota Liga Evropa Šport Mura pripravljena, Avstrijcem pomagal slovenski oglednik

Moldavski Šerif Tiraspol je na domačem igrišču zanesljivo s 3:0 premagal Dinamo iz Zagreba, Slovenec Lovro Bizjak pa je za domače vstopil s klopi za rezervne igralce v 87. minuti.

AS Monaco je v torek uvodno tekmo na domačem igrišču proti Šahtarju iz Donecka izgubil z minimalnih 0:1, medtem ko so danes do zmage z 2:1 nad PSV prišli nogometaši Benfice, Malmö pa je Ludogorec premagal z 2:0.

Povratne tekme bodo 24. in 25. avgusta. Boljši iz obračuna si bodo zagotovili nastop v skupinskem delu Lige prvakov, poraženci pa se bodo morali zadovoljiti z igranjem v Ligi Evropa.

Kvalifikacije za Ligo prvakov (prve tekme):

Monaco - Šahtar Donjeck              0:1 (0:1)
RB Salzburg - Broendby                  2:1 (0:1)
Šerif Tiraspol - Dinamo Zagreb       3:0 (1:0)
Benfica - PSV                        2:1 (2:0)
Malmö - Ludogorec                    2:0 (1:0)
Young Boys - Ferencvaros             3:2 (2:1)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice