Šport > Nogomet
1171 ogledov

Slovenski najstnik s prvencem v ligi

Benjamin Šeško dsc-photo.at/Daniel Schönherr
Še en mejnik za izjemno nadarjenega nogometaša.

Benjamin Šeško se je prvič v svoji karieri vpisal med strelce tudi v najmočnejši avstrijski ligi. Njegov Red Bull Salzburg je na koncu s kar 7:1 premagal Reid, osemnajstletni Slovenec pa je dosegel dva zadetka.

Šeško, ki je eksplodiral v drugi polovici minule sezone in ob igranju za podružnično ekipo Rdečih bikov Liefering postal drugi najboljši strelec druge avstrijske lige, je pred to sezono postal pomemben član prvega moštva, med strelce pa se je najprej dvakrat vpisal na pokalni tekmi proti tretjeligašu Herthi Wels. Sledilo je prvo kolo avstrijskega prvenstva, nogometaš iz Radeč je odigral celotno tekmo, a ni uspel zatresti mreže.

V drugem kolu je bil že uspešnejši. Svojo ekipo je v 37. minuti s prvencem med avstrijsko elito popeljal v vodstvo.

Kasneje je bil mladenič, ki ga nekateri že primerjajo z nekdanjim napadalcem Red Bull Salzburga Erlingom Brautom Hålandom, uspešen še v 91. minuti, takrat se je na semaforju izpisal izid 6:1.

"Počutim se neverjetno. Stežka opišem svoje občutke, enostavno je izjemno dvakrat zadeti za ekipo. To je bila dobra predstava. Igrali smo povsem do konca in zato smo zmagali s 7:1," je po tekmi dejal mladi Posavec. Ta je na treh uradnih tekmah za Red Bull v tej sezoni že zabil štiri gole.

Benjamin Šeško, Elvis Bašanović Mladi Slovenec Šport Takšen talent morda enkrat na 20 let: "Mnogi ga primerjajo s Hålandom"

 

Komentarjev 1
  • bogdan76 07:11 02.avgust 2021.

    Čakam odziv naših BUCKOTOV.

Sorodne novice