Šport > Nogomet
1617 ogledov

Največji slovenski talent z novo pogodbo

Benjamin Šeško dsc-photo.at/Daniel Schönherr
Predstave mladega slovenskega napadalca so bile nagrajene.

Napadalec Benjamin Šeško, ki je konec maja dopolnil 18 let, je podaljšal pogodbo z Rdečimi biki iz Salzburga. Z novim podpisom je zvestobo klubu iz Mozartovega mesta obljubil do leta 2026. V minuli sezoni je Radečan za prvo ekipo Red Bull Salzburga zaigral le na eni tekmi, a se je izjemno izkazal v dresu podružničnega moštva FC Liefering.

V slednjem je bil v minuli sezoni drugi najboljši strelec druge avstrijske lige, na 29 tekmah je zabil 21 golov. Eksplodiral je sicer v zadnjem delu sezone, ko je na sedmih tekmah dosegel kar 13 zadetkov. Z dobrimi predstavami si je prislužil tudi klic v člansko izbrano vrsto in nato zaigral na tekmah proti Severni Makedoniji in Gibraltarju.

Benjamin Šeško, Elvis Bašanović Mladi Slovenec Šport Takšen talent morda enkrat na 20 let: "Mnogi ga primerjajo s Hålandom"

V tej sezoni na napadalca, ki ga nekateri primerjajo z njegovim predhodnikom pri Salzburgu Erlingom Brautom Hålandom, resno računajo v prvi ekipi salzburškega velikana. V tega je za 2.5 milijona evrov prestopil iz Domžal, še prej je bil član mlajših selekcij Krškega in Radeč.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.