Šport > Nogomet
991 ogledov

Mladi Slovenec izjemno izkoristil prvo pravo priložnost pri velikanu

Benjamin Šeško dsc-photo.at/Daniel Schönherr
Odlična napoved sezone za mladeniča.

Osemnajstletni Benjamin Šeško, ki je na zadnjih dveh tekmah že zaigral tudi za slovensko člansko izbrano vrsto, je tik pred sezono podpisal novo pogodbo z Red Bull Salzburgom, zaupanje, ki ga vanj polaga serijski avstrijski prvak, pa je opravičil že na prvi tekmi. Ob zmagi s 4:1 je bil strelec dveh zadetkov.

Za Šeška to sicer ni bil debi v dresu Rdečih bikov, saj je nekaj minut za dokazovanje dobil na voljo že februarja ob visoki zmagi. Nogometaš iz Radeč je sicer v minuli sezoni zablestel v dresu podružničnega Lieferinga, kjer je z izjemnim zaključnim delom sezone prišel do drugega mesta na lestvici strelcev v drugi avstrijski ligi. Na 29 tekmah je za Liefering zabil 21 golov, na zadnjih sedmih tekmah je dosegel kar 13 zadetkov.

Benjamin Šeško, Elvis Bašanović Mladi Slovenec Šport Takšen talent morda enkrat na 20 let: "Mnogi ga primerjajo s Hålandom"

Po izjemnih predstavah bo mladi napadalec, ki ga mnogi primerjajo še z enim produktom Red Bullove šole Erlingom Brautom Hålandom, v tej sezoni najverjetneje že pomemben član prvega moštva. Salzburžani so se na uvodni tekmi sicer v pokalu pomerili s tretjeligašem WSC Hertha Wels. 

Šeško je v igro vstopil v 44. minuti ob rezultatu 1:1, med strelce pa se je nato vpisal v 52. in 56. minuti. Rezultat se ni spreminjal do 90. minute, ko so gostje le še potrdili zmago.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.