Šport > Nogomet
196 ogledov

Veliki up slovenskega nogometa prejel prestižno nagrado

Benjamin Šeško RB Salzburg Profimedia
Napadalec Red Bull Salzburga sodi med največje nogometne talente na svetu.

Pri Rdečih bikih iz Salzburga so objavili novico, da je slovenski reprezentančni napadalec Benjamin Šeško prejel nagrado, ki si ji jo je prislužil z uvrstitvijo med najbolj nadarjene nogometaše na svetu. Pri slovitem nogometnem portalu Goal.com so ga uvrstili na deveto mesto med najboljšimi igralci, ki so rojeni po 1. januarju 2003.

Šeško, ki je po portalu Transfermarkt trenutno vreden 8 milijonov evrov, je v tej sezoni za Red Bull Salzburg zaigral na 29 tekmah in pri tem zbral osem zadetkov in 7 asistenc.

Pri Goal.com so sicer Šeška primerjali še z enim velezvezdnikom: "Šeško je sposoben svojo višino in moč povezati z izjemno hitrostjo, njegova najvišja je pri 36.1 km/h podobna tisti, ki jo premore Kylian Mbappe."

Poudarili so še njegovo pripravljenost, da se premakne v zvezno vrsto in pomaga pri kreaciji napadov in jih tako ne samo zaključuje. "Njegova vsestranskost je pritegnila pozornost klubov kot so Bayern München, Liverpool in Tottenham, ki ga podrobno spremljajo, svoj inters zanj pa so v preteklosti že pokazali tudi Manchester City, Juventus in Borussia Dortmund," so sklenili pri največjem nogometnem portalu.

Pred Slovenca so od osmega do prvega mesta po vrsti sicer postavljeni naslednji nogometaši: Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund), Devyne Rensch (Ajax), Rayan Cherki (Lyon), Harvey Elliott (Liverpool), Jamal Musiala (Bayern), Gavi (Barcelona), Florian Wirtz (Bayer Leverkusen) in Jude Bellingham (Borussia Dortmund).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice