Šport > Nogomet
270 ogledov

Šeškov Salzburg skoraj šokiral Bayern, Handanovićevi dominirali, pa izgubili

Samir Handanović Profimedia
Liverpool z zmago iz Milana, remi Salzburga in Bayerna.

Nogometaši milanskega Interja so na prvi tekmi osmine finala lige prvakov izgubili proti Liverpool z 0:2. Na drugem današnjem obračunu je Salzburg gostil Bayern in igral 1:1.

Inter Milano, s katerim je Samir Handanović sploh prvič v karieri zaigral v izločilnih bojih elitnega klubskega tekmovanja, je v goste sprejel Liverpool. Milančani so med drugim pogrešali Nicolo Barrello, Robina Gosensa in Joaquina Correo, Angleži pa so imeli na voljo vse igralce.

Samir Handanović | Avtor: Profimedia Profimedia

Ekipi sta prikazali izenačeno predstavo v prvem polčasu, oboji so imeli nekaj nevarnih strelov, predvsem je pri gostih dvakrat malce premalo natančno meril Sadio Mane, pri domačih pa so bili najbližje zadetku Lautaro Martinez, Milan Škriniar in predvsem Hakan Calgđhanoglu, ki je v 16. minuti zadel prečko.

Drugi polčas so odločneje začeli Italijani, v 60. minuti tudi zadeli prek Edina Džeka, toda iz prepovedanega položaja. Večji del tega dela igre so bili boljši tekmec, toda v 76. minuti so povedli gostje, ko je po kotu z glavo Handanovića premagal Roberto Firmino. Ivan Perišić je malo zatem pri Interju žogo poslal malce čez gol, toda v 83. minuti je pri gostih udaril še Mohamed Salah s 13 metrov za končnih 2:0.

Samir Handanović | Avtor: Epa Epa

Salzburg je brez poškodovanega Benjamina Šeška, manjkalo pa je še nekaj igralcev, za nameček pa je po nekaj minutah igro zaradi poškodbe moral zapustiti tudi Noah Okafor, gostil Bayern München, pri katerem so pogrešali vratarja Manuela Neuerja, Leona Goretzko, Alphonsa Daviesa in Jamala Musialo.

V Salzburgu, kjer je bil tudi predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin, so Nemci prvi resno zagrozili, ko je sprožil Serge Gnabry, toda v 21. minuti so domači povedli, zadel je prav igralec, ki je menjal Okaforja, in sicer Chikwubuike Adamu z natančnim strelom s približno 14 metrov.

Chikwubuike Adamu | Avtor: Profimedia Profimedia

Le malce zatem je bil pri domačih nevaren še Brenden Aaronson, izkazal se je Sven Ulreich. Pozneje je imel tudi Bayern svoje minute, a mu ni uspelo priti do izenačenja.

Salzburg se je tudi v drugem polčasu zelo dobro upiral favoritom iz "soseščine", čeprav so slednji imeli žogo vse več v posesti in pritiskali proti vratom domačih. Nekajkrat je pri tem izvrstno posredoval Salzburgov vratar Philipp Köhn.

V 81. minuti so bili blizu drugemu zadetku gostitelji, ko sta zapovrstjo v kazenskem prostoru streljala Karim Adeyemi in Adamu, toda prvič je izvrstno posredoval Ulreich, drugič pa je žogo pred golovo črto blokiral Benjamin Pavard. V 90. minuti pa je Bayern le izenačil, iz bližine je bil uspešen Kinglsey Coman.

Kylian Mbappé PSG Real Madrid Liga prvakov Šport Mbappé rešil Messija, petarda Manchester Cityja

Osmino finala sta sicer že v torek začela dvoboja PSG in Reala Madrida ter Sportinga Lizbone in Manchester Cityja. Prvega so dobili Parižani z golom Kyliana Mbappeja, drugo pa Angleži s 5:0, potem ko je dvakrat zadel Bernardo Silva, po enkrat pa Riyad Mahrez, Phil Foden in Raheem Sterling.

Prihodnji teden bodo prve tekme igrali še Chelsea in Lille, Villarreal in Juventus, Atletico Madrid Jana Oblaka in Manchester United ter Benfica in Ajax.

Povratne tekme bodo 8., 9. 15. in 16. marca.

 

* Osmina finala, prve tekme:
- torek, 15. februar:
Paris Saint-Germain - Real Madrid    1:0 (0:0)
Sporting Lizbona - Manchester City   0:5 (0:4)

- sreda, 16. februar:
Salzburg - Bayern München            1:1 (1:0)
(Benjamin Šeško zaradi poškodbe ni igral za Salzburg)
Inter Milano - Liverpool             0:2 (0:0)
(Samir Handanović je branil celo tekmo za Inter)

- torek, 22. februar:
21.00 Chelsea - Lille
21.00 Villarreal - Juventus

- sreda, 23. februar:
21.00 Atletico Madrid - Manchester United
21.00 Benfica - Ajax
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice