Šport > Nogomet
1266 ogledov

Mbappé rešil Messija, petarda Manchester Cityja

Kylian Mbappé PSG Real Madrid Epa
V Parizu in Lizboni sta bili odigrani prvi tekmi osmine finala Lige prvakov.

V Parizu, kjer je domači Paris SG z golom v 94. minuti ugnal Real Madrid (1:0), sta imela trenerja Mauricio Pocchetino pri domačih in Carlo Ancelotti pri gostih na voljo praktično vsa pomembna orožja, eden zvezdnikov pariške zasedbe Neymar je tekmo začel na klopi, v igro je vstopil v 73. minuti.

Zato pa so bili v napadalnih vlogah pri Parižanih Lionel Messi, Angel di Maria in najverjetneje od poletja dalje član Reala Kylian Mbappé, ki so v prvem delu povzročali kar nekaj težav Realovi obrambi, med drugim je dvakrat prodrl Mbappé, v peti minuti je Di María preslabo streljal, v 18. pa je sam preslabo zaključil akcijo s prešibkim strelom, ki ga je Thibaut Courtois obranil. Tik pred koncem polčasa je nase v napadu opozoril tudi Real, a je bil Casemiro premalo natančen.

Tudi v uvodu drugega polčasa so bili živahnejši Francozi, Mbappé pa je v 61. minuti v kazenskem prostoru izsilil prekršek Danija Carvajala, tako da je sledila enajstmetrovka. To je izvedel Messi, toda izkazal se je Courtois. V 77. minuti je za malo cilj zgrešil najnevarnejši domačin Mbappé, toda eden najboljših posameznikov tekme je v četrti minuti sodniškega dodatka prispeval zmagoviti gol, ko je spet prodrl z leve strani in nato matiral sicer razpoloženega Courtoisa.

Povratne tekme osmine finala bodo 8., 9. 15. in 16. marca.

Sporting Lizbona Manchester City | Avtor: Epa Epa

V Lizboni je Manchester City, ki je med drugim pogrešal poškodovana Jacka Grealisha in Gabriela Jesusa, hitro upravičili vlogo nespornega favorita in nadigral domači Sporting (0:5).

Že po dobre pol ure so Angleži vodili s 3:0, potem ko so zadeli Riyad Mahrez v sedmi minuti z bližine, Bernardo Silva, ki je deset minut pozneje zadel z močnim polvolejem pod prečko malce z leve strani, in Phil Foden, ki je v 32. minuti žogo ob neodločnih branilcih Sportinga iz bližine poslal v mrežo. Že v 44. minuti je bilo že 4:0 po drugem zadetku Bernarda Silve.

Isti igralec je znova zadel tudi v 50. minuti, a iz prepovedanega položaja, tako da je ostalo pri 4:0. V 58. minuti pa je Raheem Sterling dosegel povsem regularen zadetek, ko je izvrstno v zgornji kot Sportingovih vrat žogo poslal s slabih 20 metrov.

Liga prvakov, osmina finala (prve tekme):

Paris SG - Real Madrid 1:0 (0:0)
Sporting Lizbona - Manchester City 0:5 (0:4)
Inter - Liverpool
RB Salzburg - Bayern München
Benfica - Ajax
Chelsea - Lille
Atlético Madrid - Manchester United
Villarreal - Juventus

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.