Šport > Nogomet
7509 ogledov

"Messi je depresiven, pogreša Barco in je jezen na Laporto in Piqueja"

Leo Messi Paris SG Epa
Najtežji tedni v Messijevi karieri.

Lionel Messi je v tej sezoni odigral 12 prvenstvenih tekem za PSG in pri tem dosegel le en zadetek. Nazadnje je pariški klub izgubil v osmini finala francoskega pokala, ko ga je po enajstmetrovkah izločila Nica. Argentinski zvezdnik je sicer zadel z bele pike, a pred tem na dvoboju ni pokazal veliko.

Argentinski El Confidencial je zapisal, da Messi redno obiskuje Barcelono, prejšnji teden je večerjal z nekdanjimi soigralci Xavijem, Sergiom Busquetsom in Jordijem Albo. Na večerji ni bilo Gerarda Piqueja, odnosi med slednjim in Messiijem so se skrhali po odhodu Argentinca iz Barcelone. Messi naj bi bil nezadovoljen z vedenjem Katalonca ob njegovem odhodu. Kot glavnega krivca, da je moral zapustiti svoj dolgoletni klub, sicer smatra novega predsednika Joana Laporto.

Lionel Messi Gerard Pique | Avtor: Profimedia Profimedia

Argentinski medij je še zapisal, da velezvezdnik ob Španiji pogreša tudi svojo domovino, španski jezik in kuhinjo obeh držav. V PSG se počuti kot tujec. 

Razloge za slabe predstave si je po zapisih El Confidenciala moč razložiti tudi s nepopolnim okrevanjem po koronavirusu, ob okužbi je Messi sicer brez nogometa ostal okoli tri tedne. Še vedno naj ne bi imel dovolj moči za 90 minut igre, še zlasti ne na takšni ravni, kot jo je kazal za časa igranja v Španiji.

Confidencial je še poudaril, da se v Parizu ne počuti dobro, vreme je prehladno, prepogosto tudi dežuje v primerjavi z Barcelono, v garderobi pa nima bližnjih prijateljev. Glavni razlog za to naj bi bilo slabo znanje francoščine, klub je sicer celotni družini namenil privatne učitelje. V Parizu ne živi v tako razkošni vili kot v Barceloni, preselil se je v hišo z okoli 300 kvadratnimi metri, ki je v bližini domovanj njegovih reprezentančnih kolegov Angela Di Marie in Leandra Paredesa.

Leo Messi Paris SG | Avtor: Epa Epa

Vse zgoraj omenjeno naj bi vplivalo na predstave Messija. Pred njim so sicer zdaj ključne tekme sezone, v klub je bil pripeljan predvsem z mislijo na osvojitev lige prvakov. V osmini finala se bo PSG sicer meril z madridskim Realom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice