Šport > Nogomet
4262 ogledov

Messi večerjal s kolegi iz Barcelone, Piqué ni bil povabljen

Epa
Argentinski napadalec še vedno goji zamero do nekdanjega dolgoletnega soigralca.

Lionel Messi se tenutno mudi v Barceloni, kjer je v eni izmed tamkajšnjih restavracij večerjal z nekdanjim soigralci. Prijetnega druženja v prijateljskem vzdušju sta se z družinama udeležila Jordi Alba in Sergio Busquets, španske novinarje pa je zmotila odstonost Gerarda Piquéja. Povsem po naključju je bila takrat v restavraciji tudi zaključena družba Xavija Hernandeza, ki je praznoval svoj 42. rojstni dan.

Po navedbah španskih novinarjev Piqué na večerjo ni bil povabljen, ker z Messijem nista v prijateljskih odnosih. Nogometaša se sicer poznata še iz najstniških let, ko sta družno pridobivala znanje v Barçini mladinski akademiji, kasneje pa sta si vrsto let delila slačilnico na Camp Nouu. Španski branilec je bil vseskozi član Argentinčevega ožjega kroga, a se je njun odnos ohladil, preden se je Messi preselil k Paris Saint-Germainu.

 | Avtor: Epa Epa

Zgodba sega nekje v lansko poletje, ko se je Barça na vse pretege trudila, da bi kljub finančnim težavam Messija zadržala v ekipi. V klubu so takrat igralce zaprosili, če bi lahko znižali njihove plače, da bi lahko v moštvu obdržali vratarja Marc-Andreja ter Stegna ter zadostili pravilom španske lige pri registraciji novih igralcev. Medtem ko so nekateri igralci na znižanje dohodka pristali takoj, je Piqué to storil šele po tem, ko se je Messi že preselil v Pariz.

Piqué prav tako ni sodeloval v kolektivnem pogajanju med igralci in upravo, ki sta ga vodila Messi in Busquets, temveč je finančne dogovore s klubom sprejemal na lastno pest, ne da bi o tem obvestil svoje soigralce. Po mnenju obeh veteranov je španski branilec deloval manipulativno, ko se je oktobra 2020 dogovoril za podaljšanje pogodbe s takratnim predsednikom Josepom Mario Bartomeujem.

Po besedah španskega novinarja Lluisa Canuta je Messi še vedno prepričan, da ga je Piqué zavajal. "Zadnje podaljšanje pogodbe, ki ga je podpisal Piqué, je naredilo veliko škodo Messiju, zaradi česar je bil zelo razočaran. Za povrhu se je počutil prevaranega s strani Piquéja, ker je na znižanje plače pristal šele po tem, ko je Messi že zapustil klub. Po Messijvem prepričanju bi moral to storiti prej, saj bi lahko s tem pomagal preprečiti njegov odhod," je dejal Canut.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice