Šport > Nogomet
488 ogledov

Super El Clásico v puščavi odločen po podaljšku

Real Madrid El Clásico Reševalni pas/Twitter
V savdskem Riadu je bil odigran prvi polfinale španskega superpokala.

Real Madrid je na Stadionu kralja Fahda po podaljšku premagal Barcelono (3:2) in se uvrstil v finale. Tekmeca bo dobil po četrtkovem obračunu med bilbajskim Athleticom in madridskim Atléticom. Finale bo v nedeljo, 16. januarja, ob 19.30.

Riad je gostil 248. uradni medsebojni obračun srditih rivalov. Prvič se je sloviti kastiljsko-katalonski dvoboj igral izven Španije. Skupno ima Madrid 100 zmag, Barça 96, 52 tekem se je končalo z neodločenim izidom.

Samir Handanović Inter superpokal Superpokal Šport Samir Handanović do lovorike v 120. minuti!

V razgibanem in priložnosti polnem Clásicu v prestolnici Savdske Arabije so gledalci lahko videli odprto in zanimivo srečanje. Bolje ga je odprl Madrid, ta je po napaki kapetana Barçe Sergia Busquetsa v 25. minuti povedel, v dvoboju ena na ena z vratarjem je zbranost ohranil Vinícius Júnior. "Beli balet" je bil v prvem delu podjetnejši, toda Katalonci so po slabi reakciji Éderja Militãa  izenačili, tik pred polčasom je zabil Luuk de Jong.

V drugem delu je Barcelona nanizala več obetavnih akcij in strelov, v 72. minuti pa se je po iznajdljivem zaključku Karima Benzemaja spet znašla v zaostanku. V 83. minuti je rekovalescent Ansu Fati z glavo lepo spravil žogo mimo Thibauta Courtoisa in še drugič poravnal izid.

Odločilni trenutek se je zgodil v 98. minuti, ko je hiter protinapad Madrida po podaji Rodryga prisebno zaključil Federico Valverde. Do konca je bilo moč videti še nekaj priložnosti, predvsem Real je pretil v protinapadih, toda mreži se nista več zatresli.

Real Madrid je Barcelono premagal petič zapored.

Supercopa de España, polfinale:

Barcelona - Real Madrid 2:3* (2:2, 1:1)
L. de Jong 41., Fati 83.; Vinícius Júnior 25., Benzema 72., Valverde 98.

ČETRTEK:
Atlético Madrid - Athletic Bilbao

* - po podaljšku
** - po streljanju enajstmetrovk

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.