Šport > Nogomet
1487 ogledov

Samir Handanović do lovorike v 120. minuti!

Samir Handanović Inter superpokal Epa
V Milanu je bila odigrana tekma za italijanski superpokal.

Inter je na San Siru ugnal zdesetkani Juventus (2:1) in nadaljeval prevlado na Apeninskem polotoku. Samir Handanović je vso tekmo branil vrata zmagovitega moštva, na koncu pa kot kapetan dvignil pokal.

Dani Alves Vinícius Júnior El Clásico Superpokal Šport Super El Clásico v puščavi odločen po podaljšku

Weston McKennie Samir Handanović Inter Juventus Supercoppa | Avtor: Epa Epa

Črno-modri so bili skozi večino tekme boljši nasprotnik, toda povedla je "stara dama". V 25. minuti je Álvaro Morata našel Westona McKennieja, ta je z glavo matiral Handanovića. Inter se je brž pobral in po prekršku v kazenskem prostoru Torinčanov je najstrožjo kazen izkoristil Lautaro Martínez.

V drugem polčasu in podaljšku so imeli aktualni italijanski prvaki še naprej več od igre, gol je najbolj ogrozil Denzel Dumfries. V podaljšku je rezervist Alexis Sánchez najprej zapretil z glavo, v 120. minuti pa spretno reagiral pred golom in Milančane popeljal do lovorike.

Za Inter je to šesta tovrstna lovorika v desetem finalu, Juventus pa je v rekordnem 17. finalu ostal pri devetih naslovih.

Supercoppa Italiana:

Inter - Juventus 2:1* (1:1, 1:1)
Martínez 35./11m, Sánchez 121.; McKennie 25.

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice