Šport > Nogomet
1947 ogledov

Piqué objavil svojo plačo, da bi očrnil novinarja

Gerard Piqué Epa
Barcelona s krizo in visoko zadolženostjo polni časopisne stolpce na Iberskem polotoku.

Branilec katalonskega nogometnega velikana Barcelone, Gerard Piqué, je na socialnih omrežjih javno obelodanil svojo plačo. Na Twitterju je objavil izpisek svojega bančnega računa, iz katerega je razvidno, da mu je klub 30. decembra lani nakazal 2.328.884,39 in pripisal, da je to druga polovica plače za leto 2021.

Štiriintridesetletni nogometaš, ki je številko svojega računa seveda prikril, se je na ta način odzval na ocene znanega španskega športnega novinarja, ki je menil, da je dohodek evropskega in svetovnega prvaka v Barceloni precej višji, je v soboto poročala nemška tiskovna agencija dpa. "Malo več spoštovanja," je še zahteval Piqué.

Granada : Barcelona La Liga Šport Real zanesljiv, Barça vodila celotno tekmo, nato šok v zaključku

Novinar Lluis Canut je v četrtek na športni televiziji Esport3 govoril o bistveno večjih plačah nogometašev Barcelone, ob Piquéju je imenoval tudi Sergia Busquetsa, Jordija Albo in Samuela Umtitija, pri tem pa za svoje trditve ni navedel vira.

Na poročanje se je odzvala tudi Barcelona. "Navedeni zneski so napačni in ne ustrezajo klubski realnosti. Zneski so opredeljeni kot fiksni prihodki, čeprav gre vedno za variabilne, ki jih praktično nikoli ni možno zaslužiti," so zapisali v klubu.

Barcelona s krizo in visoko zadolženostjo še kar polni časopisne stolpce na Iberskem polotoku. Klubski dolg naj bi znašal kar 1,35 milijarde evrov, zato mora klub v procesu sanacije financ spoštovati omejitev sredstev za plače nogometašem.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.