Šport > Nogomet
3399 ogledov

Nov primer Đoković? Necepljeni zvezdniki Chelseaja in Reala ne smejo igrati?

PSG : Real Madrid Epa
Nekateri mediji poročajo, da necepljenim nogometašem Real Madrida in Chelseaja ne bo dovoljeno igrati v Franciji, kjer jih čaka gostujoča tekma Lige prvakov.

Real Madrid in Chelsea sta se uvrstila v osmino finala Lige prvakov, kjer pa po poročanju slovitega angleškega Timesa in ameriškega ESPN-a morda ne bosta mogla računati na vse svoje zvezdnike, saj necepljenim nogometašem ne bo dovoljeno nastopiti.

Kraljevski klub bi sicer moral 15. februarja gostovati pri slovitem PSG-u, medtem ko bi se Chelsea na povratni tekmi 16. marca moral pomeriti z Lillom.

V Franciji pa po novem veljajo zelo stroga pravila, ki določajo, da morajo biti čisto vsi športniki, ki nastopajo na uradnih tekmovanjih v Franciji, cepljeni proti koronavirusu.

Zaostreni zakon, ki namesto zelenega potrdila (cepljenost, prebolelost ali negativen test) uvaja cepilno potrdilo, prične veljati v ponedeljek in bo v uporabi vse do preklica, ki bo odvisen od zdravstvenih razmer v državi.

Za Real so sicer številke necepljenih igralcev neznane, je pa precej verjetno, da pri Chelseaju niso vsi cepljeni, saj je glavni trener Modrih Thomas Tuchel nedavno izjavil, da je to osebna izbira čisto vsakega posameznika, po zadnjih raziskavah pa naj bi bilo 16 % vseh nogometašev Premier lige še vedno necepljenih.

"Pogoji pod katerimi potekajo športni dogodki v posameznih državah so stvar zakonodaje posameznih držav. Vse ekipe bodo načeloma morale izpolnjevati pogoje držav, v katerih bodo igrale tekme. Dodatni pravilniki glede posebnih pravil, ki bodo v veljavi zaradi covid-19 in bodo veljala za tekme izločilnega dela Uefinih tekmovanj, pa so še v izdelavi," so zaenkrat sporočili iz Uefe, katera se očitno ne namerava vpletati v lokalno zakonodajo.

Oba kluba imata tako osnovo, da zahtevata, da se tekma odigra na nevtralnem prizorišču, saj je v enem izmed Uefinih pravilnikov zapisano, da se lahko  v primeru posebnih omejitev za člane gostujoče zasedbe predlaga nadomestno lokacijo tekme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice