Šport > Nogomet
1078 ogledov

Trikrat cepljenemu nogometnemu zvezdniku korona celo poškodovala srce

Alphonso Davies Profimedia
Zvezdnik Bayern Münchena bo zaradi težav s srcem moral na daljšo pavzo.

Trener bavarskega velikana Bayern Münchena Julian Nagelsmann je pred dnevi za klubsko spletno stran potrdil, da bo morda celo najboljši levi bočni branilec na svetu, Kanadčan Alphonso Davies, več tednov odsoten, potem ko se je vnela njegova srčna mišica.

Mladi Kanadčan pred tem ni nikoli imel težav s srcem, tako da so pri Bayernu prepričani, da so se Daviesove srčne težave pojavile kot posledica okužbe s koronavirusom, potem ko je bil pred dobrim tednom na testu pozitiven. Kanadčan je bil sicer pred okužbo že trikrat cepljen.

"Ne vemo točno, kako dolgo bo moral pavzirati. Naj ne bi šlo za nič dramatičnega, toda mora se pozdraviti, takšna stvar pa vzame čas," je navijače poizkušal pomiriti trener Bavarcev.

Ko se pri športnikih namreč pojavijo težave s srcem, to najpogosteje pomeni celo konec kariere, tako da ves športni svet nestrpno pričakuje nadaljnje novice o stanju mladega Daviesa. A če je edini razlog trenutnega stanja resnično zgolj koronavirus, jo je nogometni zvezdnik še dobro odnesel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.