Šport > Nogomet
271 ogledov

Inter pretil, Bayern silovit: Handanović in Šeško izpadla

Samir Handanović Diogo Jota Liverpool Inter Epa
V Liverpoolu in Münchnu sta bili odigrani uvodni povratni tekmi osmine finala Lige prvakov.

Na Anfieldu je Liverpool branil prednost 0:2 s prve tekme, a se je za preboj med elitno osmerico precej namučil. Inter s Samirjem Handanovićem v vratih je prišel do zmage (0:1), ki pa ni zadostovala za napredovanje.

Inter je povedel v 62. minuti po golu Argentinca Lautara Martíneza. Le minuto zatem je španski sodnik Antonio Mateu Lahoz pokazal rdeči karton Čilencu Alexisu Sánchezu po prekršku nad Brazilcem Fabinhom. Napadalec Interja je bil na meji izključitve že v končnici prvega polčasa, ko je pokosil Thiaga, a mu je Lahoz pogledal skozi prste.

V končnici tekme so varovanci nemškega strokovnjaka na angleški klopi Jürgena Kloppa pritisnili z vsemi topovi. "Reds" izenačujočega gola niso zabili, so pa unovčili kapital iz Milana.

Mladen Božović Strel v prsi Šport Bivši vratar Partizana in Črne gore skušal storiti samomor

Bayern RB Salzburg | Avtor: Epa Epa

Na münchenski Allianz Areni je Bayern po remiju 1:1 v Salzburgu na povratni tekmi nadigral Avstrijce (7:1) in se pričakovano prebil v četrtfinale. Benjamin Šeško se je vrnil po poškodbi in za goste igral od 62. minute.

Nemški velikan je temelje za končno zmago v osmini finala nad Salzburgom postavil že v prvi polovici tekme, v glavni vlogi pa je bil poljski stroj za gole Robert Lewandowski. Uvodna zadetka je dosegel po natančnih strelih z 11-metrovke v 12. in 21. minute, svoj opus za klasični "hat-trick" pa je 33-letni Poljak zaokrožil v 23. minuti. Na 4:0 je povišal Serge Gnabry v 31. minuti.

Salzburg se po bavarski zaušnici na Allianz Areni ni več pobral. Za domačo ekipo je v drugem polčasu še dva gola zabil Thomas Müller (54., 83.), enega Leroy Sané (86.), za Salzburg pa je edini zadetek dosegel 18-letni Danec Maurits Kjærgaard (70.).

Liga prvakov, osmina finala (povratne tekme):

LIVERPOOL - Inter 0:1 (0:0)  /2:0/
BAYERN MÜNCHEN - RB Salzburg 7:1 (4:0)  /1:1/
Manchester City - Sporting Lizbona  /5:0/
Real Madrid - Paris SG  /0:1/
Ajax Amsterdam - Benfica  /2:2/
Lille - Chelsea  /0:2/
Manchester United - Atlético Madrid  /1:1/
Juventus - Villarreal  /1:1/

/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - napredovali v četrtfinale

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice