Šport > Nogomet
104357 ogledov

Čeferin udaril Ruse tam, kjer boli

aleksander čeferin Epa
Uefa bo po poročanju ameriške tiskovne agencije AP Rusiji odvzela finale lige prvakov.

Evropska nogometna zveza (Uefa), ki jo kot predsednik vodi Slovenec Aleksander Čeferin, se pripravlja na prestavitev finala lige prvakov iz ruskega Sankt Peterburga, poroča angleška agencija PA, ki jo povzema tudi nemška tiskovna agencija dpa. Obenem je Uefa izrazila zaskrbljenost in "močno obsoja vojaški napad Rusije na Ukrajino".

Boris Johnson posledice Svet Johnson zagrozil s "sankcijami brez primere"

"Uefa neutrudno dela na razvoju in promociji nogometa v skladu z evropskimi vrednotami, kot sta mir in spoštovanje človekovih pravic. Pripravljeni smo ponuditi roko ljudem v Ukrajini. Vse skupaj jemljemo zelo resno," so med drugim še zapisali pri Uefi, ki bo v petek odločala tudi o morebitnem novem gostitelju finala lige prvakov.

Finalni obračun je sicer še vedno predviden 28. maja na stadionu Gazprom Arena v Sankt Peterburgu, ki sprejme 68.000 gledalcev. Ruski energetski velikan Gazprom je sicer eden glavnih pokroviteljev lige prvakov.

Zaradi ruske invazije na Ukrajino pa se lahko zgodi, da bo finale največjega klubskega tekmovanja prestavljen še tretje leto zaporedoma. Leta 2020 in 2021 se je to zgodilo zaradi pandemije novega koronavirusa.

eksodus UKR Eksodus Svet To nam je povedal Slovenec na begu iz Ukrajine

Predsednik Uefe Čeferin je za petek ob 10. uri po srednjeevropskem času sklical izredno sejo izvršnega odbora, "na kateri bomo preučili razmere in sprejeli vse potrebne odločitve," je objavila Uefa prek Twitterja.

Uefa je pred dvema dnevoma pojasnila, da o spremembi prizorišča ne razmišlja, a pozorno spremlja dogajanje. V zadnjem času in posebej danes pa se vrstijo pozivi, naj Uefa finale prestavi v drugo državo.

Komentarjev 19
  • bljitva 11:33 25.februar 2022.

    koga normalnega v vojnem stanju zanima fuzbal?...nehite se smešit vi tam na žurnalu...

  • bljitva 11:32 25.februar 2022.

    haha je res veliik udarec za državo ja....brez blesavga fuzbala ne bodo preživeli...

  • h4ck3r 08:49 25.februar 2022.

    Čefur kdo? Jao pa tale si res misli da je nogomet center sveta. Boli Putina za nogomet. NATO se naj še malo z.... in ne bodo igrali nogometa tudi v preostali evropi.