Šport > Nogomet
121 ogledov

Zmagovalec odločen šele po 11. seriji 'penalov'

Kepa Arrizabalaga
1/13
Profimedia
Ukrajinsko vprašanje zaznamovalo finale ligaškega pokala, zmaga Liverpoolu.

Nogometni velikan Liverpool je zmagovalec angleškega ligaškega pokala. V finalu je na Wembleyju po streljanju enajstmetrovk z 11:10 ugnal moštvo Chelseaja. Tako pred kot med dvobojem pa bilo v ospredju tudi ukrajinsko vprašanje ter ruska invazija, ki je združila nogometaše na Otoku.

Sam obračun se je končal brez zadetkov tako po rednem delu kot po podaljšku, tako da so odločali streli z bele pike. Odločitev je po sijajnem izvajanju najstrožjih kazni prišla šele v enajsti seriji, ko sta se v strelih pomerila še oba vratarja.

Sicer rezervni vratar rdečih Caoimhin Kelleher je zanesljivo zadel, Kepa Arrizabalaga pa je žogo poslal visoko prek vrat, s čimer je Liverpool devetič osvojil ligaški pokal. Chelsea pa v devetem finalu ostaja pri petih lovorikah. Thomas Tuchel je sicer pred streljanjem enajstmetrovk s klopi v igro poslal prav Arrizabalago, ki je zamenjal Edouarda Mendyja.

Kepa Arrizabalaga | Avtor: Profimedia Profimedia

Dvoboj je nosil tudi jasno sporočilo glede vojaške invazije na ukrajinsko ozemlje. Zdaj že nekdanji izvršni vodja Chelseaja Rus Roman Abramovič se o vojaškem spopadu na Ukrajino sicer v zadnjih dneh, ko je predal vajeti kluba, ni želel opredeliti do tega vprašanja, tudi klub pa v izjavi za javnost pred današnjo tekmo ni omenil ruske agresije. Izrazili so zgolj obžalovanje nad dogajanjem ter omenili, da molijo za mir po invaziji na ukrajinsko ozemlje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sofija Abramovič Lastnik Chelseaja Šport Očeta želijo izgnati, hči delila zapis o Putinu: To je največja laž Roman Abramovič Novi skrbniki Šport Roman Abramovič predal Chelsea

Tudi trener Chelseaja je pred tekmo spregovoril o trenutnem položaju v londonskem velikanu in dejal, da z Abramovičem, ki ostaja lastnik, o predaji vajeti kluba ni govoril. Klub bosta po tehnični plati sicer vodila Petr Čech in Marina Granovska, zato Tuchel ne pričakuje velikih sprememb, še piše AFP. Abramovič je to potezo povlekel po pozivih v parlamentu, naj ruskim oligarhom odvzamejo premoženje.

Pred tekmo sta sicer oba kapetana, Liverpoolov Jordan Henderson in Chelseajev Cesar Azpilicueta na igrišče prinesla venec v barvah ukrajinske zastave, obe ekipi pa sta se pred tekmo pridružili minuti dolgemu aplavzu ter sporočilu, da v nogometu na Otoku vsi stojijo skupaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.