Šport > Nogomet
97314 ogledov

Očeta želijo izgnati, hči delila zapis o Putinu: To je največja laž

Sofija Abramovič Profimedia
Nekateri želijo Abramoviču odvzeti klub.

Sofija Abramovič, hči lastnika Chelseaja Romana Abramoviča, se je z objavo na socialnih omrežjih pridružilia tistim, ki so obsodili Vladimirja Putina za invazijo na Ukrajino.

Sedemindvajsetletnica, ki večinoma prebiva v Londonu, je tako na Instagramu zapisala, da je 'največja in najuspešnejša laž Kremlja, da večina Rusov podpira Putina'. Pri tem je prečrtala podobo, ki predstavlja ruskega predsednika Vladimirja Putina.

Oče Sofije Abramovič, slednja pod britansko zastavo nastopa na tekmah s konji v preskakovanju ovir, je sicer eden od ruskih oligarhov, ki živijo na Otoku, vse glasnejši pa so pozivi, da se tudi proti njemu uvedejo sankcije zaradi povezanosti s Putinom. V britanskem parlamentu so ga navedli kot enega izmed 35 oligarhov, ki jih je zaprti voditelj ruske opozicije Aleksej Navalni označil kot ključne osebe za vpliv Putina na Zahodu.

Sofija Abramovič | Avtor: Profimedia Profimedia

Nekateri zahtevajo, da se Abramovič izžene iz Velike Britanije, odvzame pa tudi lastništvo nad Chelseajem. "Verjamem, da je vsem jasno, kako Abramovič ne more biti lastnik kluba v tej državi. Prepričan sem, da so osnove za zamrznitev njegovega premoženja in da se mu odvzeme hiša v vrednosti 152 milijonov funtov. Takšni ljudje nimajo mesta v Veliki Britaniji in pozivam oblastnike, da mu prepovejo življenje tukaj," je dejal član laburistov v britanskem parlamentu Chris Bryant.

Komentarjev 8
  • tlacan 16:40 26.februar 2022.

    Dvojna merila; Ko je ZDA napadla Libijo in še kakšno državo, se ni nihče upal kritizirati, kaj šele izgnati bogatega Američana iz svoje države. Tudi, ko je bilo povsem jasno, da je poročanje glede Iraškega jedrskega orožja bila čista laž ...prikaži več in pretveza za napad na suvereno državo, se ni nihče zmrdal proti Ameriki. Zdaj pa izgleda, kot bi tekmovali z ukrepi proti Rusiji in Rusom po svetu. Saj ne podpiram tega, kar je Putin naredil a se mi zdi tako obnašanje ostalega dela sveta dosti bolj sporno.

  • Pišmevuh 20:23 25.februar 2022.

    Anglija častna država. Pokradli več kot pol sveta. Upam, da jih doseže roka pravice iz Rusije.

  • marko345 19:52 25.februar 2022.

    Ma vsi vedo, da so Ruski bogataši samo špijoni Rusije, ki po svetu samo zbirajo informacije in kradejo tehnologijo Ja kje so pa dobili toliko milijonob, ko je v Rusiji že par kopejk bogatstvo,halo zbudite se že enkrat.

Sorodne novice