Šport > Nogomet
219 ogledov

V debiju med elito za gol potreboval pol minute

Dušan Vlahović Profimedia
Chelsea do lepe prednosti, Villarreal in Juventus brez zmagovalca.

V osmini finala nogometne lige prvakov so opravili še tretjo četrtino prvih tekem. Natokratnih obračunih si je pred povratnim dvobojem lepo prednost zagotovil londonski Chelsea, ki je na domačem igrišču z 2:0 premagali Lille, španski Villarreal in Juventus pa sta se razšla z neodločenim izidom 1:1.

Chelsea je francoske prvake, ki pa letos vsaj v domačem državnem prvenstvu niso v posebej dobri formi, hitro prisilil v branjenje. Kai Havertz si je že v uvodnih minutah priigral dve priložnosti, ki ju ni izkoristil, v osmi minuti pa se je uresničil rek v tretje gre rado, po kotu, izvedel ga je Hakim Ziyech, je bil nemški napadalec najvišji v kazenskem prostoru in s strelom z glavo premagal vratarja Lea Jardima.

Po prejetem zadetku so se Francozi vendarle osvobodili pritiska, imeli tudi nekaj priložnosti, tudi Chelsea je bil še nekajkrat nevaren, toda mreži sta počivali vse do 63. minute, ko so gostitelji v času pritiska tekmecev izvedli protinapad, veliko dela je opravil N'Golo Kante. Ta je z žogo pretekel velik del igrišča, nato pa podal v prazen prostor, v katerega je utekel Christian Pulisic, Američan pa je prek vratarja žogo poslal v mrežo.

Christian Pulisic | Avtor: Profimedia Profimedia

Še hitreje kot v Londonu je prvi gol padel v Villarrealu, kjer je pri s poškodbami zdesetkani ekipi, med drugimi je manjkal njen prvi strelec Gerard Moreno, gostoval Juventus, ki prav tako ni bil v popolni sestavi, v zadnjem trenutku je ostal brez Paula Dybale in Giorgia Chiellinija. Po dobre pol minute je prvi resni napad zaključil novinec v dresu Juventusa, Srb Dušan Vlahović, ki je na prsih sprejel dolgo podajo Danila in z diagonalnim strelom zatresel mrežo.

Srbski napadalec je sicer prvič zaigral v ligi prvakov, v zimskem prestopnem roku se je iz Fiorentine preselil k Juventusu. Vlahović je sicer zaostal za dosežkom Ukrajinca Jevhena Konopljanke, ki je v svojem prvem nastopu med elito za zadetek potrboval le 19 sekund. Omenjenemu nogometašu je to uspelo v dresu Seville, pred selitvijo v Andaluzijo je bil sicer član Dnipra, ki pa ob Dinamu iz Kijeva in Šahtarju nikoli ni zaigral v ligi prvakov.

Zgodnji zadetek je bil idealen scenarij za Juventus, ki se je nato pomaknil na svojo polovico, tekmecem ni dopustil pravih priložnosti, a le do 66. minute, ko je gostujoča obramba pozabila na Danija Pareja. Ta je izkoristil natančno podajo branilca Raula Albiola in postavil končni izid.

V sredo, prav tako ob 21.00, bo Atletico Madrid z Janom Oblakom gostil Manchester United, Benfica pa Ajax.

Že prejšnji teden so bili na sporedu prvi štirje dvoboji. Paris Saint-Germain je z 1:0 premagal Real Madrid, Sporting je doma izgubil proti Manchester Cityju z 0:5. Salzburg, pri katerem Benjamin Šeško zaradi poškodbe ni igral, je igral 1:1 z Bayernom, Inter pa je s Samirjem Handanovićem izgubil proti Liverpoolu z 0:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.