Šport > Nogomet
2394 ogledov

Prvo ime prestopnega roka na podpis pogodbe s koronavirusom

Dušan Vlahović Profimedia
Novi napadalec Juventusa se je znašel v težavah.

Fiorentina in Juventus sta se pred dnevi dogovorila za prestop srbskega napadalca Dušana Vlahovića, stara dama pa je zanj odštela vsaj 70 milijonov evrov, po izračunih transfermarkta pa bo z bonusi šlo za kar 81,6 milijona vreden prestop. Gre za najdražjo selitev igralca v tem prestopnem roku, na drugem mestu se nahaja novi član Barcelone Ferran Torres, ki je iz Manchester Cityja prišel za 55 milijonov, s štirimi klavzulami v pogodbi pa bi prestop Španca lahko nanesel 65 milijonov.

Vlahović se je že ob govoricah, da se seli v Torino, srečal z žalitvami na svoj račun, za navijače Fiorentine je prav Juventus najbolj osovražen klub. A Srbu zdaj preti še tožba iz Firenc.

Po zapisih v italijanskih medijih je bil Vlahović 22. januarja pozitiven na testu za koronavirus, le nekaj dni kasneje, ko bi še moral biti v samoizolaciji, pa je v Torinu opravil zdravniški pregled in podpisal pogodbo z Juventusom. Pri tem se je nekaj časa družil z navijači in podpisal kar nekaj avtogramov.

Dušan Vlahović | Avtor: Profimedia Profimedia

Srb, ki je s tokratnim prestopom postal najdražji nogometaš na prostoru bivše Jugoslavije, je tako po mnenju mnogih sledil rojaku Novaku Đokoviću, ki se je po za mnoge vprašljivem pozitivnem testu družil z mladoletniki na njihovem teniškem turnirju, opravil pogovor in fotografiranje za L'Equipe in nato v času, ko bi moral biti v izolaciji, odpotoval na priprave v Španijo.

Prvi teniški igralec sveta se je kasneje znašel na sodišču v Avstraliji, kjer so na koncu zavrnili njegov vizum, s sodnimi oblastmi pa bi se lahko kaj kmalu srečal tudi Vlahović. Pristojni zdravstveni organi v Firencah so se namreč napovedali, da bodo tožili nogometaša zaradi kršenja pravil samoizolacije.

Vlahović je v tej sezoni v Serie A zbral 21 nastopov in pri tem dosegel 17 zadetkov in vpisal še štiri asistence.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice