Šport > Nogomet
10561 ogledov

Po golu v ligi prvakov je Ukrajinec razburil Uefo s to potezo

Roman Jaremčuk Profimedia
Poljubil je simbol na svoji majici.

V osmini finala lige prvakov sta se v Lizboni pomerila Benfica in Ajax, dvoboj se je končal z 2:2. Gol za drugo izenačenje na tekmi je zabil Ukrajinec Roman Jaremčuk. Ta je v 72. minuti v gol pospravil odbitek po strelu soigralca Gonçala Ramosa. Sledilo je veselje, ki bo nogometašu skoraj zagotovo prineslo tudi kazen s strani Uefe.

Jaremčuk je po zadetku namreč slekel dres svojega kluba, pod njim je nosil majico s simbolom ukrajinske vojske, ki ga je nato poljubil. Prejel je rumeni karton, Evropska nogometna zveza pa ga bo verjetno še dodatno kaznovala, saj igralci na tekmah pod njenim okriljem ne smejo pošiljati političnih sporočil.

"Želel sem podpreti svojo državo. Veliko sem razmišljal o tem in strah me je situacije v kateri je zdaj Ukrajina. Klub me je podprl, pogovorili smo se, želijo mi pomagati. Zahvalil sem se, a za zdaj je vse v redu," je po tekmi za CNN Portugal izjavil Jaremčuk.

Takrat ruska vojska še ni krenila v ofenzivo.

Roman Jaremčuk | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 1
  • Catherine_Hartnett 12:15 24.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎