Šport > Nogomet
407 ogledov

Veliki slovenski talent zabil v finalu pokala

Benjamin Šeško RB Salzburg Profimedia
Slovenski napadalec še do druge lovorike v tej sezoni.

Osemnajstletni Benjamin Šeško, na zadnji dan maja bo sicer dopolnil 19 let, je z Red Bull Salzburgom prišel še do druge lovorike v tej sezoni, državnemu naslovu je izjemno nadarjeni slovenski napadalec dodal še pokalno lovoriko.

V finalu proti Riedu je slovenski reprezentant sicer sedel na klopi do 73. minute, ob njegovem prihodu na zelenico pa so Rdeči biki vodili z 2:0. Končni rezultat je postavil prav nogometaš iz Radeč, ki se je med strelce nato vpisal v 87. minuti. To je bil že njegov peti gol na šestih tekmah v pokalnem tekmovanju, dodal je še tri asistence. Mladenič je bil celo prvi strelec avstrijskega pokala.

V svoji prvi sezoni med avstrijsko elito je tako najstnik prišel do svojega 11. zadetka v vseh tekmovanjih, po petkrat je bil natančen v ligi in pokalu, enkrat pa je v polno meril tudi v ligi prvakov.

Do konca avstrijskega prvenstva so na sporedu sicer še trije krogi, nogometaši iz Mozartovega mesta pa so si že zagotovili naslov prvaka. Slovenec, ki je med sezono vstopal v igro večinoma s klopi, nekoliko ga je zaustavila tudi poškodba, je mrežo nasprotnika sicer zatresel tudi na zadnji ligaški preizkušnji, ko je Red Bull Salzburg z 1:2 klonil proti graškemu Sturmu. 

Benjamin Šeško, Elvis Bašanović Mladi Slovenec Šport Takšen talent morda enkrat na 20 let: "Mnogi ga primerjajo s Hålandom" Benjamin Šeško RB Salzburg 50 najboljših Šport Veliki up slovenskega nogometa prejel prestižno nagrado
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice