Šport > Nogomet
15528 ogledov

Konec sage? Šeško podpisuje za tega velikana!

Benjamin Šeško Profimedia
Kot kaže, se bodo morali Manchester United, Chelsea in PSG obrisati pod nosom, Šeško naj bi se selil v Nemčijo!

V zadnjih letih se je v nogometnih krogih pojavil zanimiv rek, da nogometni navdušenci bolj verjamejo Fabriziu Romanu, kot pa lastnim izbrankam. Sloviti nogometni "insider" namreč velja za največjega strokovnjaka nogometnih prestopov, ki se praktično nikoli ne zmoti.

In ena glavnih Romanovih tem zadnjih dni je postal odlični mladi slovenski napadalec Benjamin Šeško, ki je s svojimi predstavami obnorel celo Evropo in ni ga kluba, ki si ga ne bi želel v svojih vrstah.

Benjamin Šeško | Avtor: Profimedia Profimedia

S Šeškom se je povezovalo predvsem tri evropske velikane, Manchester United, Chelsea in PSG, ki pa bodo ostalih praznih rok, saj naj bi Šeško nadaljeval kariero pri Red Bull Leipzigu, kamor se bo preselil po koncu letošnje sezone, katero naj bi še odigral za Salzburg.

Romano je v svojih "čivkih" večkrat poudaril, da se Šešku nikamor ne mudi ter da ga ne bi motilo, če še eno leto ostane v klubu, kar so si želeli tudi pri Salzburgu. Prodaja njihovega dragulja bi prišla v poštev, le če bi se dogovorili, da Šeško še eno sezono preživi na Solnograškem ter klub zapusti šele prihodnje poletje.

In po besedah dobro obveščenega Romana naj bi Salzburgu tudi uspelo, saj naj bi bili s svojim bratskim klubom iz Leipziga tik pred dogovorom, da Šeško ostane še eno sezono, nato pa se poleti 2023 preseli v nemškega velikana. Prestop mladega Radečana bo uradno potrjen v tem tednu.

Red Bull Leipzigu je tako v vsega nekaj urah uspelo v svoje vrste zvabiti dva izjemna napadalca, saj se bo Šeško od prihodnje sezone dalje lahko kalil in učil od izjemnega Tima Wernerja, ki se vrača po epizodi pri Chelseaju.

Šeško se bo pri dvakratnih nemških podprvakih in aktualnih zmagovalcih nemškega pokala pridružil še enemu Slovencu, saj barve Rdečih bikov brani še en nekdanji član Salzburga, Kevin Kampl, ki ima s klubom iz Leipziga pogodbo vsaj do poletja 2024.

Komentarjev 2
  • radovednica 07:48 09.avgust 2022.

    Kdaj boste končno prenehali pisati neumnosti v tej povezavi? Tudi ta mulo je povsem povprečen, lenuhar slovenski, brez vsake šole! In ne pretiravajte, kakšen velikan je neki Leipzig, za katerega brca še en zelo zelo podpovprečen "slovenski izdajalec" Kampl (glavniček). ...prikaži več. Če bi bil tale Šeško vsaj senca svojega mnogo bolj slavnega preimenjaka, narodnega heroja Jožeta Šeška, bi reprezentanca v fuzbalu kaj oziroma verjetno mnogo več dosegla. tako pa tudi z njim ostaja beda od bede.

  • Avatar pantani
    pantani 07:02 09.avgust 2022.

    Spet pretiravate!!!