Šport > Nogomet
11100 ogledov

Poteza, ki razdvaja nogometni svet - pametno ali nešportno?

Dani Olmo Profimedia
Španski nogometaš je po nepisanih pravil vrnil žogo, vendar...

V nemškem superpokalu sta se pomerila državni prvak Bayern in pokalni zmagovalec Red Bull Leipzig, s 5:3 so slavili Bavarci. Tekma je sicer postregla tudi s potezo, ki je ljubitelje nogometa postavila na različna brega.

Pri zaostanku rdečih bikov s 3:4 je na zelenici obležal Alphonso Davies, nogometaši Bayerna pa so poslali žogo z igrišča, da je Kanadčan lahko prejel zdravniško pomoč. Po nepisanem nogometnem pravilu so bili njihovi tekmeci 'dolžni' okroglo usnje vrniti, a je Španec Dani Olmo to storil na sporen način. Žogo je popeljal do avta, a pri tem poskrbel, da v celoti ni prešla črto. K njej je pristopil Bayernov branilec Lucas Hernandez in jo neprevidno prijel v roko, da bi izvedel avt. S tem je sodnika prisil v to, da je dosodil igranje z roko in prosti strel Leipzigu.

Nogometaši in navijači Bayerna so ponoreli zaradi poteze Olma, ki pa po pravilih ni storil nič napačnega. Španec je razdelil nogometni svet, eni menijo, da je ravnal zelo pametno, drugi so prepričani, da poteza ni bila v duhu fair-playja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice