Šport > Nogomet
9854 ogledov

Voznik taksija: Prevozil sem 120 km in mu vrnil denarnico, ni se niti zahvalil

Manuel Neuer Epa
Voznik taksija nezadovoljen z ravnanjem nogometnega zvezdnika.

Taksist, ki se je v medijih pojavil le kot Hazir S., je na želeno lokacijo odpeljal nemškega reprezentančnega vratarja Manuela Neuerja, zvezdnik Bayerna pa je v njegovem vozilu pozabil denarnico. To je omenjeni taksist našel po koncu delovnega dne, v njej se je nahajalo 700 evrov, bančna kartica in osebni dokumenti.

"Neurjevo ime in naslov sta bila izpisana na osebni izkaznici. Našel sem precej denarja, tudi bančno in kreditno kartico ter vozniško dovoljenje," je dejal Hazir, ki je nato opravil 120 kilometrov dolgo pot in vrnil izgubljeno. V primeru, da bi na takšni razdalji prepreljal potnika, bi sicer izstavil račun v višini 340 evrov.

"Po desetih dneh od vračila denarnice je na moj naslov prišla pošiljka, v njej je bil le dres. Ni se niti zahvalil," je za Sky Germany dodal Hazir.  

Po nemških zakonih je sicer vsakdo, ki najde več kot 500 evrov in jih vrne lastniku, upravičen do pet odstotkov najdene vsote. Najdnina se poveča še za tri odstotke, če gre za višjo količino denarja. Hazir S bi tako moral prejeti 34 evrov.

"Z dresom nimam kaj početi, to je popolno razočaranje. Najdnina je sramotna. Imam štiri otroke... Norčeval se je iz mene," je sklenil taksist. 

Dres, ki mu ga je poslal Neuer, je sicer vreden okoli 100 evrov.

Komentarjev 2
  • rd2dmk2 10:24 24.julij 2022.

    in kaj je pričakoval ? poršeja ? jest bi šel na prvo policijo in vrnil ob zapisniku. pika.

  • leonardo 12:08 22.julij 2022.

    Nogometaši uporabljajo noge, ne glave!

Sorodne novice