Šport > Nogomet
359 ogledov

Kroos in Neuer besna na Fifo ter Uefo: "Mislite, da smo vaše lutke!"

Toni Kroos EPA
Nemški nogometni zvezdnik Toni Kroos je znorel ob ideji, da bi ustanovili še eno elitno tekmovanje, z njegovim mnenjem, da so nogometaši preobremenjeni, pa sta se strinjala tudi Manuel Neuer in Joachim Löw.

Toni Kroos je v nedavnem podcastu naravnost znorel, ko so mu omenili idejo, da se razmišlja o ustanovitvi elitne klubske Superlige. Nemec je obtožil Fifo in Uefo, da pri ustanavljanju novih tekmovanj nič ne razmišljata o samih nogometaših.

Kroosa sicer ta teden čaka tekma za nemško reprezentanco v okviru Lige narodov, katero je Uefa na novo dodala na svoj koledar pred dvema letoma. Prav tako je razširila Evropsko prvenstvo, za enako stvar pa se je odločila Fifa v primeru Svetovnega prvenstva. Vse skupaj pomeni še dodatno število tekem, zdaj pa naj bi se razmišljalo celo o evropski klubski Superligi.

"Oni si samo izmišljajo različna nova tekmovanja, nas pa imajo za Fifine in Uefine lutke! Ta tekmovanja so ustvarjena, da iztisnejo čim več denarja, obenem pa iztiskajo še poslednje atome fizične moči iz nas nogometašev," je prekipelo zvezdniku Real Madrida ob ideji, da bi se v že tako natrpan razpored dodalo nova tekmovanja in tekme.

Kroos je tako svojo udeležbo v podcastu zaključil z besedami: "Če nekaj funkcionira, tega ni potrebno spreminjati."

 

V nemški reprezentanci podprli Kroosa

S svojim reprezentančnim kolegom se je glede preobremenjenosti strinjal tudi legendarni Manuel Neuer, ki je o tej temi spregovoril za nemške medije: "Nikoli še nismo imeli takšne sezone in upam, da je tudi nikoli več ne bo. Zaradi tako pogostih tekem trpijo tudi trening, nekatere stvari se zanemarijo. Po tekmi potrebujemo regenaracijo, nekaj malega storimo glede taktike  in že je tu zaključni trening pred novo tekmo."

Neuer Francija Nemčija polfinale Euro 2016 | Avtor: EPA EPA

Nogometaši Bayerna, ki so prejšnjo sezono končali 23. avgusta, novo pa začeli 18. septembra, so sicer v zadnjih dveh še ne polnih mesecih odigrali 12 tekem, prav tako pa so praktično vsi nogometaši bavarskega velikana tudi reprezentanti, tako da počitka niso bili deležni niti tekom reprezentančnega premora, obenem pa se je vodstvo lige še odločilo, da zimsko pavzo z enega meseca skrajša na dva tedna.

Gosti razpored tekem je pokomentiral tudi selektor Elfa, Joachim Löw: "Spored tekem je preveč natrpan, nogometaši so preobremenjeni. Če si želimo, da pridejo zdravi na reprezentančne priprave pred Eurom, moramo vsi prispevati svoj delež. Tudi ljudje, ki so odgovorni za sestavo razporeda tekem, kot tudi trenerji, ki bodo morali previdno deliti minutažo," je vse udeležene v nemški nogomet pozval Löw.

Joachim Löw | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice