Šport > Nogomet
15581 ogledov

Nogometni svet v šoku po čudežni obrambi: "To ni normalno!"

Šport: Nogometni svet v šoku po čudežni obrambi: "To ni normalno!" Manuel Neuer
1/4
Profimedia
Nemški vratar je z izjemno obrambo poskrbel za enega najbolj razburljivih trenutkov srečanja med Nemčijo in Italijo.

Nemška nogometna reprezentanca je v četrtem krogu lige narodov ponižala Italijio (5:2) in po treh zaporednih remijih vpisala prvo zmago v letošnji sezoni tega tekmovanja. 

Za izbrance Hansija Flicka je prvi gol dosegel Joshua Kimmich v 10., v izdihljajih prvega polčasa pa je na 2:0 povišal Ilkay Gundogan po natančnem strelu z 11-metrovke. V drugi polovici tekme sta zadela še Thomas Müller (51.) in Timo Werner (68., 69.). 

Nemci so v ob visokem vodstvu nekoliko popustili v zadnjem delu srečanja, kar je aktualnim evropskim prvakom pomagal od ublažitve bolečega poraza. Za naše zahodne sosede je v 78. minuti zadel Wilfried Gnonto (78.), globoko v sodnikovem dodatku pa še Alessandro Bastoni (94.).

V mreži nemške reprezentance je znova navduševal 36-letni Manuel Neuer, ki je s čudežno obrambo v 54. minuti preprečil uvodni zadetek gostujoče ekipe.

Manuel Neuer | Avtor: Epa Epa

Italijani so nemškega čuvaja mreže ujeli na napačni nogi, potem ko je proti vratom sprožil Gianluca Caprari, žoga pa je po odboju povsem spremenila smer.

Do žoge je pred takorekoč praznimi vrati prišel Nicolo Barella in zdelo se je, da je zadetek neizbežen, toda Neuer je imel drugačno zamisel. S požrtvovalno igro je uspel žogo izbiti z golove črte in jo spraviti na varno razdaljo.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Verjetno najboljša obramba, kar sem jih kdajkoli videl," se je glasil eden izmed zapisov na twitterju. "Z vsem spoštovanjem, a nisem še videl boljšega vratarja, kot je Neuer," je zapisal nek uporabnik, drugi pa je dodal: "Še vedno ne morem verjeti, kaj mu je uspelo. Največji vseh časov."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.